NavMenu

Festival bh drame od 8. do 20. maja 2013. - Nakon 23 godine baletna predstava ponovo u Zenici

Izvor: Dnevni list Srijeda, 27.03.2013. 10:21
Komentari
Podeli

Ovogodišnji Festival bh. drame biće otvoren 8. maja u Zenici baletnom predstavom "Mare nostrum" Narodnog pozorišta Sarajevo za koju koreografiju potpisuje Davide Bombana, čime će u Zenici nakon 23 godine biti odigrana baletna predstava. Festival ce trajati do 20. maja, kada će biti dodijeljene i festivalske nagrade.

U selekciji produkcije kazališta u BiH uvrštene su predstave sarajevskog Kamernog teatra 55 "U Zvorniku ja sam ostavio svoje srce" u režiji Sulejmana Kupusovića, a po tekstu Abdulaha Sidrana, zeničko Bosansko narodno pozorište sa predstavom "Grebanje ili Kako se ubila moja baka" u režiji Selme Spahić po tekstu Tanje Šljivar, Pozorište Prijedor i predstava "Djelidba" u režiji Marka Misirače po tekstu Skendera Kulenovića.

Učestvuju i East-West Centar Sarajevo i Bosansko narodno pozorište iz Zenice sa predstavom "Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla" u režiji Harisa Pašovića prema tekstu Harisa Pašovića. Sarajevski "SARTR" predstaviće se predstavom Tanje Miletić-Oručević "Bio je lijep i sunčan dan" koja je i pisala tekst, Pozorište mladih iz Sarajeva igraće predstavu Dine Mustafića"Samo nek" ne puca", za koji je tekst pisao Emir Imamović.

Za prateći program predložena je predstava "Rekvijem za ljubav" "MTM- 1974" i Studentskog pozorišta Banjaluka.

U produkciji kazališta u inozemstvu uvrštene su predstave iz Austrije, Šabca, Hrvatske i Slovenije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.