NavMenu

U Žepču počele radionice za obuku žena za uzgoj jagoda i krastavaca kornišona

Izvor: eKapija Utorak, 26.03.2013. 12:33
Komentari
Podeli

Razvojna agencija Žepče započela je provođenje edukacija za žene u sklopu projekta "Ekonomsko osnaživanje žena u agrobiznisu", koji se provodi u okviru programa " Lokaliziranje gendera u Federaciji BiH, uz financijsku podršku UN WOMEN, a kojeg zajednički implementiraju Gender Centar Federacije BiH i Nizozemska organizacija za razvoj.

S tim u vezi, počele su prve radionice za uzgoj jagoda i krastavaca kornišona. Projektom je predviđeno podizanje 20 duluma nasada kod 20 nezaposlenih žena, i to 15 korisnica za krastavac kornišon i 5 korisnica za jagodu, saopšteno je na sajtu Razvojne agencije Žepče.

Predviđeno je da korisnice prođu obuku kroz ukupno 8 edukacija. Edukacije se provode u dva modula pod nazivima "Proizvodnja industrijskog krastavca –kornišona" i "Intenzivna proizvodnja jagode na molch foliji", a za svaki od modula predviđene su po četiri radionice.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.