NavMenu

"Ćirom" od Mokre gore do Višegrada od 27. aprila - Turistički voz će voziti i do Zlatibora

Izvor: Glas Srpske Utorak, 26.03.2013. 11:09
Komentari
Podeli

Generalni direktor "Železnica Srbije" Dragoljub Simonović rekao je juče na Mokroj gori da je u planu da se obnovljena uskotračna pruga od Mokre gore do Kremana "produži" do Zlatibora, prenose agencije.

- "Ćira" mora da ide u susret turistima, jer će se na ovoj planini graditi mnogobrojni sadržaji, što znači da će dolaziti i više ljudi - rekao je Simonović.

Portparolka Muzejsko-turističkog kompleksa "Šarganska osmica" Aleksandra Stamenić potvrdila je da će prvi voz prema Višegradu u ovoj turističkoj sezoni krenuti sa Mokre gore 27. aprila u 11.15 časova.

- "Ćira" će saobraćati svakog vikenda, a izlaziće se u susret zahtevima turista pa će se organizovati i vanredne vožnje, kao što je to bilo prošle godine - rekla je Stamenićeva.

Cijena vožnje od Mokre gore do Višegrada i obratno je za odrasle 800 dinara, odnosno oko 15 KM, a za djecu deset KM.

- Interesovanje za vožnju starim vozom je ogromno pa je dosad rezervisano 50 polazaka u ovoj godini. ne računajući đačke ekskurzije - dodala je Stamenićeva.

Među turistima i ljubiteljima pruga uskog kolosjeka najviše su Japanci, Austrijanci, pa Francuzi, Rusi i Englezi.

U prošloj godini na trasi "Šarganske osmice" u Mokroj gori zabilježeno je 669 polazaka, prevezeno je 70.000 turista i inkasirano 32 miliona dinara ili više od pola miliona KM.

Od avgusta do oktobra "Ćira" je od Mokre gore do Višegrada vozio 21 put i prevezao 1.300 putnika.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.