NavMenu

Spriječen stečaj u Pločama - "Naftni terminali federacije" vraćaju se u normalno poslovanje

Izvor: Oslobođenje Petak, 22.03.2013. 12:05
Komentari
Podeli

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Erdal Trhulj u izjavi za Oslobođenje kazao je kako "Naftni terminali" u Pločama nisu više u predstečajnom postupku.

- Sav postupak koji smo vodili po pitanju spriječavanja stečaja i gubitka "Naftnih terminala" u Pločama je završen. Direktor "Terminala" Rasim Kadić nam je javio dobru vijest iz Dubrovnika da sud nije proglasio stečaj, te da su otklonjeni svi problemi koji su doveli do stečaja što znači da se današnjim danom "Terminali" vraćaju u normalno poslovanje - kazao je Trhulj.

Na pitanje koji su to otklonjeni problemi, Trhulj je pojasnio da se pod stečaj dolaziti usljed nemogućnosti plaćanja obaveza i blokade računa a da ovom odlukom suda račun "Terminala" više nije blokiran.

- Znači, otklonjeni su razlozi koji su doveli do predstečajnog postupka i koji je trebalo da dovedu do stečaja. Sredstvima koje su "Terminali" osigurali putem komercijalnih banaka, uplaćena su sva potraživanja na način da su sredstva prebačena na račun NTF-a, a predstečajni upravnik je izmirio potraživanja. Na taj način ni NTF ni Federacija nisu direktno platili "Delta gripu" i imaju sada osnova da potražuju od FIM-e u Hrvatskoj zašto su sredstva skinuta s računa i plaćena "Delta gripu" prije pravosnažnosti arbitražne presude - istakao je Trhulj.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Saobraćaj

Uskoro zajednički TAG uređaj - Potpisan memorandum o integraciji elektronske naplate cestarine između BiH i Srbije

U Beogradu je danas potpisan Memorandum o poslovnoj saradnji u cilju integracije sistema za elektronsku naplatu cestarine između Bosne i Hercegovine i Srbije. Ugovor su potpisali direktori javnih preduzeća JP Autoceste FBiH, Putevi Srbije i Autoputevi RS, Denis Lasić, Zoran Drobnjak i Nedeljko Ćorić. Svečanom popisivanju Memoranduma prisustvovao je i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Srbije Goran Vesić.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.