NavMenu

Najbolji domaći dizajnerski namještaj i svjetski brendovi u zeničkom "Entasisu"

Izvor: eKapija Petak, 22.03.2013. 12:04
Komentari
Podeli

Kompanija za arhitektonsko projektiranje i opremanje enterijera "Entasis" iz Zenice organizirala je promociju nove linije dizajnerskog namještaja pod nazivom "Intent design " čiji dizajn potpisuju najugledniji bosanskohercegovački i međunarodni dizajneri poput Ade Avdagića, Saliha Teskeredžića, Jasne Mujkić, Karima Rašida, Mihaela Šnajdera i ostalih, saopšteno je iz "Entasisa".

"Entasis" je prvi prodajni salon u BiH koji je objedinio domaću liniju dizajniranog namještaja, a brendovi koje zastupaju, poput poznate marke "Artisan", postali su veoma ugledni na međunarodnom tržištu.

- Učinilo nam se vrlo logično, da ako je čitav svijet prepoznao kvalitetu naših dizajnera i proizvođača, da to moramo i mi, i da s ponosom našim klijentima možemo ponuditi isto što se nudi u dizajnerskim šopovima u Britaniji, Njemačkoj, Japanu"- kazala je direktorica kompanije "Entasis" Vedina Babahmetović.

Ona je rekla da su ujedinili najbolje proizvođače namještaja iz BiH, a cilj im je da osvoje međunarodno tržište.

- Naš namještaj se od skoro nalazi i u "show room"- u u Španiji gdje je naš španski partner IASO, lleida u organizaciji "Intent Designa", ovih dana otvorio izložbeni salon gdje je prezentirano deset proizvođača iz BiH.

O kakvom se kvalitetu dizajnerskog namještaja radi potvrđuje i činjenica da su na nedavno održanom Međunarodnom sajmu namještaja "IMM Cologne 2012″ u njemačkom gradu Kölnu dizajneri Salih Teskeredžić i Jasna Mujkić s firmama "Artisan" iz Tešanja i Rukotvorine iz Konjica osvojili prestižne nagrade "Interior Innovation Award 2012- Winner". Na promociji su osim predstavnika kompanije "Entasis" bili prisutni i dizajneri Ado Avdagić, Salih Teskeredžić i Jasna Mujkić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.