Izvor: SRNA | Utorak, 19.03.2013.| 12:09
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Banja "Dvorovi" mora da oživi

(Foto: b)

Banja "Dvorovi" ima kadar i opremu, termomineralnu vodu i savršene uslove za razvoj usluga medicinske rehabilitacije, ocijenio je juče direktor Banje "Vrućica" Dragan Bogdanić nakon posjete bijeljinskoj banji.

Ovaj menadžer najbolje banje u regiji najavio je da će svojim iskustvom pomoći planirani razvoj Banje "Dvorovi" u koji će, kako se očekuje, zajednički ulagati grad Bijeljina i Vlada Republike Srpske, piše Srna.

- Godinama govorimo da su banje privredni potencijal, ali sada treba reći da su banje razvojna komponenta Srpske, jer je turizam jedina grana koja i u ovoj krizi bilježi rast - rekao je Bogdanić.

Direktor Banje "Dvorovi" Petar Matić rekao je novinarima da bi investicija od 1,5 mil KM za adaptaciju hotela sa 120 ležaja i za završetak zatvorenog bazena pokrenula razvoj ovog turističkog kompelksa na dobrobit 80 zaposlenih, ali i lokalne zajednice, kao i Republike Srpske.

U daljim planovima Banje "Dvorovi" su završetak drugog krila hotela, mogućnost otvaranja velnes centra, akva parka, ali i korištenje bušotine sa geotermalnom vodom za plasteničku proizvodnju zdrave hrane.

Matić je najavio da će nova uprava Banje nastojati da obezbijedi podršku Grada i Vlade, uz svesrdnu pomoć iskusnih menadžera u ovoj oblasti.

On je danas potpisao i prve ugovore o saradnji sa Bogdanićem i direktorom Doma zdravlja u Bijeljini Zlatkom Maksimovićem koji je menadžer najbolje ocijenjene medicinske ustanove u Srpskoj.

- Banja i Dom zdravlja već imaju dobru saradnju u razmjeni kadrova, ali nastojaćemo da povećavamo broj pacijenata na rehabilitaciji i da poboljšamo ugovor sa Fondom zdravstva u ovoj oblasti - rekao je Maksimović.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.