NavMenu

Opštini Pelagićevo nedostaje novac za izradu prostornog plana - Resorno ministarstvo obećalo pomoć

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 18.03.2013. 09:23
Komentari
Podeli

PelagićevoPelagićevo

Na sastanku sa ministarkom za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenkom Golić, načelnik opštine Pelagićevo Simo Stakić rekao je da je prijedlog prostornog plana Pelagićeva u završnoj fazi izrade, ali da nedostaju sredstva za plaćanje nosiocu izrade Plana, saopšteno je na sajtu Vlade RS.

S obzirom da Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju u budžetu za 2013. godinu nema planirana sredstva za pomoć opštinama za izradu prostorno-planske dokumentacije, Golićeva je rekla da će uložiti sve napore da se sredstva za donošenje ovog planskog akta u Pelagićevu obezbijede preko međunarodnih partnera.

Stakić je podsjetio da je opština Pelagićevo aplicirala za sredstva iz Razvojnog programa Republike Srpske za izgradnju kanalizacione mreže u užem centru Pelagićeva i da je Ministarstvo za prostorno uređenje dalo saglasnost za taj projekat, te je rekao da će sa istim projektom aplicirati i kod međunarodnih organizacija za donatorska sredstva, a da Vlada iz Razvojnog programa obezbijedi sufinasiranje. Ministar Golić je obećala da će u okviru svojih i nadležnosti Ministarstva pružiti pomoć da se ovaj projekat realizuje.

Stakiće je takođe istakao da je, zahvaljujući članstvu u organizaciji Regija Evropa, Pelagićevo od Centra za međunarodnu saradnju EU dobilo grant sredstva u iznosu od 244.000 EUR za rekonstrukciju i opremanje Doma kulture.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.