NavMenu

Klinika za kardiovaskularne bolesti UKC Tuzla i "Bosnalijek" zajedno u borbi protiv bolesti srca

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 18.03.2013. 09:23
Komentari
Podeli

"Savremeni tretman akutnog infarkta miokarda-prehospitalne smjernice" bila je tema radionice koja je 16. marta 2013. godine upriličena u Klinici za kardiovaskularne bolesti UKC Tuzla, a pod okriljem kompanije "Bosnalijek", koja je za cilj postavila maksimalni doprinos razvoju savremenih farmaceutskih trendova i unapređenju zdravstva u BiH, prenosi RTV "Slon".

- Ono što danas radimo je da pokušamo da osvježimo znanje naših ljekara, da apdejtujemo to znanje na najbolji mogući način ono što se preporučuje u liječenju infarkta miokarda, ili ono što mi kažemo, akutni koronarni sindrom, znači tretman grudne boli- kazao je doc.dr.sci.med. Midhat Nurkić, načelnik Klinike za kardiovaskularne bolesti UKC-a Tuzla.

- Mi želimo kao klinika da budemo lideri u daljoj edukaciji naših kolega. Moramo ponavljati ona naša ranije stečena znanja, moramo ih bolje uvezivati u koordinaciji, između primarijusa i ljekara, te pružiti uslugu na većem nivou- dodaje dr.sci.med. Ramiz Hajrić, kardiolog Klinike za kardiovaskularne bolesti UKC-a Tuzla.

Iz Klinike za kardiovaskularne bolesti UKC Tuzla kažu da su u svakom trenutku kadrom, opremom i prostorom spremna odgovoriti potrebama svojih pacijenata. Nažalost, ekonomska situacija u zemlji ograničava materijalne resurse ove klinike. Tako je danas evidentan problem zbrinjavanja većeg broja pacijenata zbog nedostajućeg potrošnog materijala i drugih sredstava.

Kada su u pitanju lijekovi namijenjeni za liječenje kardiovaskularnih bolesti, kompanija "Bosnalijek" svojim proizvodima može odgovoriti svim izazovima na tržištu.

- Mi smo zadovoljni. "Bosnalijek" je u posljednje vrijeme izgradio svoju kardiovaskularnu paletu lijekova, ono što mi trebamo za medikametozni tretman. "Bosnalijek" sasvim sigurno može da ponudi sve našim pacijentima- ističe Hajrić.

Kenan Kasumagić, menadžer za kardio-grupu lijekova u asortimanu kompanije "Bosnalijek" kaže da u najjači dio asortimana te kompanije spadaju lijekovi za kardiovaskularne bolesti koji djeluju na kardiovaksularni sistem.

- U posljendjem svom asortimanu ima nekoliko velikih bitnih brendova u terapiji svih kardiovaskularnih oboljenja, posebno za akutni koronarni sindrom- kazao je Kasumagić.

Direktor Regije III farmaceutske kompanije "Bosnalijek" Nedim Pirić rekao je da će taj vid saradnje sa Klinikom za kardiovaskularne bolesti i dalje biti nastavljen od strane "Bosnalijeka".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.