NavMenu

"Fiat 500L" sa sedam sjedišta na tržištu do kraja jula 2013.

Izvor: Tanjug Četvrtak, 14.03.2013. 10:43
Komentari
Podeli

Fabrika "Fiat automobili Srbija" (FAS) do kraja maja počeće proizvodnju modela "fiat 500L" sa sedam sjedišta, a na srpskom i evropskom tržištu nova verzija tog automobila pojaviće se do kraja jula, izjavio je u srijedu (13. marta 2013. godine) Tanjugu generalni direktor FAS-a Antonio Čezare Ferara.

- Novi model, nazvan "fiat 500XL", proizvodiće se u dvije verzije - rekao je Ferara na Kopaonik biznis forumu.

On je kazao da je još rano govoriti o cijeni po kojoj će se novo vozilo prodavati, kao i da je riječ o specifičnom segmentu tržišta automobila. Ferara je kazao kako očekuje da će taj automobil učestvovati sa oko 10% u ukupnoj prodaji modela "fiat 500L", koji se ekskluzivno proizvodi u kragujevačkoj fabrici.

On je kazao da će FAS ove godine izvesti 99% proizvedenih automobila, i to između 110.000 i 180.000 komada, a da će tačan broj zavisiti od zahtjeva tržišta.

- Tržište automobila od početka godine je bilo slabije i očekujemo da će prodaja narednih mjeseci biti bolja - dodao je Ferara.

FAS će u maju, kako je rekao, početi da proizovdi i "fiat 500L" na komprimovani gas (CNG - metan). On je naveo i da će u aprilu početi i proizvodnja "fiat 500L" u treking verziji, za vožnju van asfalta.

Na pitanje da li FAS planira proizvodnju još nekog novog modela u narednom periodu, Ferara nije isključio tu mogućnost, ističući da fabrika u Kragujevcu radi punom parom i da zasad nema vremena da razmišlja o novim modelima.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal Zenica sutra obustavlja rad Koksare

Kompanija ArcelorMittal Zenica, kako je i najavljeno prošlog mjeseca, sutra će trajno obustaviti rad Koksare. Proces obustave rada pogona Koksara, kako si istakli u obavijesti, planiran je za četvrtak od 9.30 sati, kada će prestati loženja baterije, nakon čega će u 10 sati uslijediti i zaustavljanje rada ekstraktora i paljenje havarijalnih baklji za sagorijevanje koksnog plina. - Očekujemo da će havarijalne baklje biti upaljene do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.