NavMenu

"Zadrugar" čeka lokaciju za izgradnju 80 plastenika - Posao za oko 100 radnika

Izvor: eKapija Četvrtak, 14.03.2013. 10:42
Komentari
Podeli

Javno-privatno preduzeće "Zadrugar" iz Srpca, čije se osnovanje privodi kraju, traži zemljište na kojem će se izgraditi 80 plastenika za proizvodnju ekološkog povrća i sadnog materijala, objavljeno je na opštinskom sajtu.

- Teško rješavamo problem zemljišta jer nam je potrebno 12 hektara za realizaciju ovog projekta, a najbolje zemljišne površine su izdate pod koncesiju. Zbog toga danas ponovo idem u Pravobranilaštvo RS, a narednih dana ću se sastati i sa novim ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, kako bismo taj posao što prije završili - kaže načelnik Opštine Srbac, Drago Ćirić.

On ističe da će najvjerovatnije biti iskorišteno zemljište kod nekadašnje kasarne u Sitnešima gdje će u prvoj fazi biti izgrađeno 60 plastenika, hladnjača sa pratećim objektima i staklenik od jednog hektara gdje bi se trebao proizvoditi sadni materijal za čitavu BiH.

- To će obradovati naše povrtlare jer će se ovdje moći praviti rasad za njihove potrebe. U ovom preduzeću bi trebalo biti zaposleno oko 100 ljudi, a u prvoj fazi posao može očekivati 65 radnika - dodaje načelnik Ćirić.

Vlasnik ovog privrednog društva će biti Opština Srbac u iznosu od 20% dok će preostalih 80% učešća obezbijediti poljoprivrednici koji će finansirati izgradnju plastenika.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.