Izvor: eKapija | Četvrtak, 14.03.2013.| 10:42
Izdvojite članak Odštampajte vijest

"Zadrugar" čeka lokaciju za izgradnju 80 plastenika - Posao za oko 100 radnika

Javno-privatno preduzeće "Zadrugar" iz Srpca, čije se osnovanje privodi kraju, traži zemljište na kojem će se izgraditi 80 plastenika za proizvodnju ekološkog povrća i sadnog materijala, objavljeno je na opštinskom sajtu.

- Teško rješavamo problem zemljišta jer nam je potrebno 12 hektara za realizaciju ovog projekta, a najbolje zemljišne površine su izdate pod koncesiju. Zbog toga danas ponovo idem u Pravobranilaštvo RS, a narednih dana ću se sastati i sa novim ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, kako bismo taj posao što prije završili - kaže načelnik Opštine Srbac, Drago Ćirić.

On ističe da će najvjerovatnije biti iskorišteno zemljište kod nekadašnje kasarne u Sitnešima gdje će u prvoj fazi biti izgrađeno 60 plastenika, hladnjača sa pratećim objektima i staklenik od jednog hektara gdje bi se trebao proizvoditi sadni materijal za čitavu BiH.

- To će obradovati naše povrtlare jer će se ovdje moći praviti rasad za njihove potrebe. U ovom preduzeću bi trebalo biti zaposleno oko 100 ljudi, a u prvoj fazi posao može očekivati 65 radnika - dodaje načelnik Ćirić.

Vlasnik ovog privrednog društva će biti Opština Srbac u iznosu od 20% dok će preostalih 80% učešća obezbijediti poljoprivrednici koji će finansirati izgradnju plastenika.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.