NavMenu

Otvorene rekonstruisane laboratorije u Kantonalnoj bolnici "Dr Irfan Ljubijankić" u Bihaću - Vrijednost obnove 187.000 KM

Izvor: eKapija Srijeda, 13.03.2013. 16:04
Komentari
Podeli

U Kantonalnoj bolnici "Dr Irfan Ljubijankić" sredstvima Globalnog fonda, a posredstvom Razvojnog programa UN (UNDP) izvršena je rekonstrukcija postojećih laboratorija za dijagnostiku side, tuberkuloze i malarije, za obnova laboratorija koštala je 187.000 KM, saopšteno je na sajtu Vlade USK.

Osim renoviranja prostora i instaliranja ventilacionog sistema, laboratorije su opremljene bio-sigurnosnim kabinetom, neophodnim za rad laboratorija, čime se osigurava maksimalna zaštita osoba koje rade u laboratorijama, a potencijalna kontaminacija okoline svodi na minimum.

Koliko je ovo značajan korak za ovdašnje prilike, potvrdila je dr. Etida Rizvanović - Vojić, specijalista pneumoftiziolog i kantonalni koordinator za tuberkulozu, kazavši da je Unsko-sanski kanton po pitanju oboljelih od ove bolesti u samom vrhu BiH.

Laboratorija i revolucionarno poboljšani uslovi za rad, kako je kazala, ubrzaće proces dijagnostike bolesti, a što je preduslov za uspješnije provođenje mjera protiv infekcija, te njene kontrole u skladu sa smjernicama Svjetske zdravstvene organizacije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.