Izvor: eKapija | Petak, 08.03.2013.| 14:33

Narodna biblioteka Nevesinje dobila elektronsku čitaonicu

Narodna biblioteka Nevesinje promovisala je u četvrtak (7. marta 2013. godine) elektronsku čitaonicu i multimedijalni centar. Korisnicima su sada dostupne usluge Interneta, fotokopiranja i skeniranja, a planirani su i kursevi informatike i stranih jezika, navedeno je na zvaničnom sajtu opštine Nevesinje.

Prema riječima direktorice biblioteke Ljilje Ivezić savremena komunikacija sa čitaocima omogućena je zahvaljujući projektu koji je finansiralo Ministarstvo civilnih poslova BiH.

– U okviru ovog projekta nabavili smo računare i pokrenuli veb portal čime smo značajno obogatili informatičke kapacitete biblioteke – naglašava Ivezić.

Narodna biblioteka gotovo sedam decenija afirmiše kulturne potencijale u Nevesinju. Sa fondom od oko 25.000 knjiga i stručnim kadrom, ova ustanova se nametnula kao značajan bibliotečko – informacioni centar koji pruža podršku školskim bibliotekama, a programi koje realizuje namijenjeni su djeci, učenicima, studentima i građanstvu, sa ciljem da im približi knjigu i pokrene potrebu za kreativnim radom, da popularnom formom saopštavanja učini ovu oblast bliskom i neophodnom u zadovoljavanju svakodnevnih potreba.

Ova ustanova sarađuje sa brojnim institucijama i udruženjima u kreiranju kvalitetnih kulturnih sadržaja i na taj način šalje pozitivne poruke o lokalnoj sredini afirmišući njene kulturne potencijale.

Ivezićeva ističe da među naslovima preovladava beletristika, ali dodaje da je bogat i dječiji fond, kao i fond stručne literature, posebno enciklopedija i rječnika.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.