NavMenu

Narodna biblioteka Nevesinje dobila elektronsku čitaonicu

Izvor: eKapija Petak, 08.03.2013. 14:33
Komentari
Podeli

Narodna biblioteka Nevesinje promovisala je u četvrtak (7. marta 2013. godine) elektronsku čitaonicu i multimedijalni centar. Korisnicima su sada dostupne usluge Interneta, fotokopiranja i skeniranja, a planirani su i kursevi informatike i stranih jezika, navedeno je na zvaničnom sajtu opštine Nevesinje.

Prema riječima direktorice biblioteke Ljilje Ivezić savremena komunikacija sa čitaocima omogućena je zahvaljujući projektu koji je finansiralo Ministarstvo civilnih poslova BiH.

– U okviru ovog projekta nabavili smo računare i pokrenuli veb portal čime smo značajno obogatili informatičke kapacitete biblioteke – naglašava Ivezić.

Narodna biblioteka gotovo sedam decenija afirmiše kulturne potencijale u Nevesinju. Sa fondom od oko 25.000 knjiga i stručnim kadrom, ova ustanova se nametnula kao značajan bibliotečko – informacioni centar koji pruža podršku školskim bibliotekama, a programi koje realizuje namijenjeni su djeci, učenicima, studentima i građanstvu, sa ciljem da im približi knjigu i pokrene potrebu za kreativnim radom, da popularnom formom saopštavanja učini ovu oblast bliskom i neophodnom u zadovoljavanju svakodnevnih potreba.

Ova ustanova sarađuje sa brojnim institucijama i udruženjima u kreiranju kvalitetnih kulturnih sadržaja i na taj način šalje pozitivne poruke o lokalnoj sredini afirmišući njene kulturne potencijale.

Ivezićeva ističe da među naslovima preovladava beletristika, ali dodaje da je bogat i dječiji fond, kao i fond stručne literature, posebno enciklopedija i rječnika.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.