NavMenu

Neizvjestan početak izgradnje nove zgrade Općinskog suda u Mostaru - Sudski spor pokrenuo sudionik tendera

Izvor: Dnevni list Petak, 08.03.2013. 09:25
Komentari
Podeli

Dugonajavljivani početak izgradnje nove zgrade Općinskog suda u Mostaru, kako sada stvari stoje, ipak nećemo tako skoro dočekati.


Naime, početkom ove godine najavljen je početak izgradnje koja je trebalo da krene krajem veljače, no, do toga ipak nije došlo. Početak izgradnje za sada nije poznat zbog sudskog spora koji je pokrenuo jedan od nezadovoljnih sudionika tendera i ne zna se koliko dugo će biti tako.

Upravo zbog toga je odgođena svečana ceremonija potpisivanja ugovora koja je bila zakazana za 25. veljače 2013. Jedan od sudionika tendera je pokrenuo sudski spor i Visoko sudbeno i tužiteljsko vijeće će pričekati da se očituje i Sud BiH povodom toga i, kad bude čista situacija, zakazaće se ceremonija potpisivanja ugovora.

- Sve druge stvari su dovršene i nema ništa sporno, samo se čeka na rješenje sudskog spora pa da se može krenuti s izgradnjom. Ovo je značajan projekt, ne samo za Mostar, nego i za cijelu županiju, i stalo nam je da se što prije realizira- kaže Radenko Mirić, ministar pravosuđa HNŽ.

Naime, vlada Kraljevine Norveške, Visoko sudbeno i tužiteljsko vijeće Bosne i Hercegovine, Vlada Hercegovačko-neretvanske županije, Grad Mostar i Općinski sud u Mostaru potpisali su memorandum o razumijevanju koji se odnosi na rekonstrukciju zgrade bivše Četvrte osnovne škole u Mostaru, u kojoj će biti smješten Općinski sud u Mostaru. Vlada HNŽ-a je potpisivanjem memoranduma obećala proračunom za 2012. osigurati 1 mil KM za rekonstrukciju zgrade, a norveška vlada je, također, osigurala 2 mil KM, čime je i glavni investitor.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Njemačka firma u Laktašima dograđuje proizvodni pogon

Njemačko preduzeće u Laktašima Technics Programme Engineering podnijelo je Gradu Laktaši zahtjev za izdavanje ekološke dozvole za postrojenje za mašinsku obradu metala, izvještava Indikator.ba. Riječ je o dogradnji po postojećeg postrojenja u naselju Mahovljani, na parcelama označenim kao k.č. broj: 73/2 74/1, 75, 76, k.o. Mahovljani. Ukupna planirana bruto proizvodnja gotovih proizvoda iznosi oko 100 tona godišnje. Technics Program

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.