Izvor: eKapija | Srijeda, 27.02.2013.| 12:20
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Resorni ministri iz cijelog regiona naredne nedelje rješavaju zajedničku laboratoriju za analizu mlijeka

Vlade Srbije i Hrvatske planiraju da jedna laboratorija iz EU bude određena kao referentna ustanova za analizu mlijeka u regionu, izjavio je državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede Srbije Danilo Golubović, prenosi Radio Televizija Srbije.

Državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede Srbije Danilo Golubović rekao je da Vlade Srbije i Hrvatske rade na tome da se potpiše sporazum kojim će jedna laboratorija iz EU biti određena kao referentna ustanova za analizu mlijeka u regionu.

- Ministar poljoprivrede Goran Knežević pozvao je resorne ministre iz regiona da sledeće nedelje dođu u Beograd na sastanak na kome bi se odlučivalo o tom predlogu - rekao je Golubović na skupu o poljoprivredi u Beogradu.

Prema njegovim riječima, jutros je u vezi s tim Kneževića pozvala ministarka spoljnih poslova Hrvatske Vesna Pusić.

- Mislimo da će, ako se ovakav sporazum potpiše, region u budućnosti efikasno uspevati da se odbrani od udara, kao što je sada problem s mlekom - rekao je Golubović i dodao da bi se analize u toj referentnoj laboratoriji radile dok Srbija ne završi svoju nacionalnu referentnu laboratoriju u Batajnici.

Državni sekretar je ocjenio da je potpisivanje takvog sporazuma neophodno, jer je i Srbija bila u situaciji da isti uzorak mlijeka u tri leboratorije pokazuje tri različita nivoa aflatoskina.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.