NavMenu

Grijanje na biomasu u bihaćkom Kulturnom centru - Završen projekat vrijedan 580.000 KM

Izvor: eKapija Srijeda, 27.02.2013. 15:49
Komentari
Podeli

Svečanim otkrivanjem ploče na zgradi Kulturnog centra u Bihaću 26. februara završen je projekat vrijedan uvođenja mjera energetske efikasnosti u tom kompleksu vrijedan 580.000 KM, objavljeno je na sajtu Općine Bihać.

- Poboljšanje energetskih karakteristika Kulturnog centra i uvođenje korištenja biomase u sistemu grijanja, koji opslužuje zgrade u kojima su Kulturni centar, Muzej AVNOJ-a, Umjetnička škola i Zavod za zaštitu kulturnog nasljeđa USK, omogućiti će normalne uslove za njihov rad tokom cijele godine, smanjiti emisiju stakleničkih gasova za 38% i Općini osigurati izuzetnu uštedu troškova grijanja sve četiri institucije – kazao je Emdžada Galijaševića, općinski načelnika Bihaća.

Ovaj projekat finansirala je Općina Bihać u iznosu od 100.000 KM, Vlada Kraljevine Španije sa 266.000 KM, USAID u iznosu od 114.000 KM i Vlada Unsko-sanskog kantona sa 100.000 KM.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Njemačka firma u Laktašima dograđuje proizvodni pogon

Njemačko preduzeće u Laktašima Technics Programme Engineering podnijelo je Gradu Laktaši zahtjev za izdavanje ekološke dozvole za postrojenje za mašinsku obradu metala, izvještava Indikator.ba. Riječ je o dogradnji po postojećeg postrojenja u naselju Mahovljani, na parcelama označenim kao k.č. broj: 73/2 74/1, 75, 76, k.o. Mahovljani. Ukupna planirana bruto proizvodnja gotovih proizvoda iznosi oko 100 tona godišnje. Technics Program

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.