NavMenu

Vlada RS podnosi ostavku - Ime novog mandatara 27. februara

Izvor: eKapija Utorak, 26.02.2013. 08:46
Komentari
Podeli

Milorad DodikMilorad Dodik

Predsjednik Republike Srpske i lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je da je sinoć (25. februar 2013.) na sastanku sa premijerom RS Aleksandrom Džombićem dogovorena ostavka Vlade RS, piše "Glas Srpske"

Dodik je rekao da će za srijedu biti zakazana sjednica Vlade i da će tada biti saopšteno ime novog mandatara.

- Neki ministri će ostati u sastavu nove Vlade, kao što ostaje i koalicija sa dosadašnjim partnerima. O mnogim imenima već postoji saglasnost, a sve će ubrzo biti poznato- rekao je Dodik za RTRS.

On je naveo da nema potrebe da se ide u parlament Srpske, pošto se radi o ostavci Vlade Republike Srpske, kako bi se što prije ušlo u konsultacije oko sastava Vlade u kojoj će ostati jedan broj sadašnjih ministara.

- Vjerujem da će sutra biti formalno zakazana sjednica Vlade, koja će biti održana u srijedu, 27. februara, nakon čega kreće ovaj mehanizam- istakao je Dodik, koji je i lider SNSD-a.

Predsjednik Republike Srpske nije želio govoriti o imenima budućih ministara, ističući da će mandatar imati mogućnost da u konsultacijama sa političkim strankama koje učestvuju u Vladi saopšti imena novih ministara.

- Ostaje koalicija sa SP-om i DNS-om i u tom pogledu nema nikakvih nepoznanica- rekao je Dodik.

On je istakao da je na sastanku ocijenjeno da je potrebno uvesti novu atmosferu, novi impuls, koji bi trebalo da eliminiše dosadašnju značajno negativnu konotaciju i spekulacije u vezi sa Vladom Srpske.

Dodik je rekao da je sa Džombićem u prijateljskim odnosima i da stoje zajedno iza onoga što će biti učinjeno, bez ikakvih tenzija.

On je napomenuo da je Džombić važan čovjek SNSD-a, te da će ta stranka tražiti određena rješenja za njegove buduće angažmane.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.