NavMenu

Za zapošljavanje osoba sa invaliditetom u FBiH obezbjeđeno 1,2 mil KM

Izvor: eKapija Četvrtak, 21.02.2013. 14:28
Komentari
Podeli

Ovih dana u Fondu za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom FBiH vrši se raspodjela novčanih sredstava u ukupnom iznosu od 1,2 mil KM privrednim društvima za zapošljavanje osoba sa invaliditetom i ustanovama profesionalne rehabilitacije, saopšteno je iz Fonda.

Riječ je o finansiranju i sufinansiranju dva projekta, i to razvoja privrednih društava za zapošljavanje osoba sa invaliditetom i zaštitnih radionica što uključuje i novo upošljavanje takvih osoba, te provođenje i unaprijeđivanje profesionalne rehabilitacije i radnog osposobljavanje nezaposlenih osoba sa hendikepom.


- 940.000 KM biće dodjeljeno privrednim društvima za zapošljavanje osoba sa invaliditetom, koja bi ovaj iznos trebala iskoristiti za dodatno radno osposobljavanje, poboljšanje uvjeta rada, nabavku sirovina i repro materijala, te zamjenu dotrajalih mašina i sl. U okviru programa razvoja privrednih društva, također će biti zaposleno 16 novih osoba sa invaliditetom, na period ne kraći od 12 mjeseci- navedeno je u saopštenju.

Programi profesionalne rehabilitacije sufinansiraće se u novčanom iznosu od 260.000 KM, a sredstva su namjenjena prije svega za profesionalno informisanje i savjetovanje nezaposlenih osoba sa hedikepom, radno osposobljavanje, dokvalifikaciju i prekvalifikaciju nezaposlenih osoba sa invaliditetom, a sve u cilju održavanja i usavršavanja radnih sposobnosti ovih osoba, te povećanja njihove konkurentnosti na tržištu rada.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Njemačka firma u Laktašima dograđuje proizvodni pogon

Njemačko preduzeće u Laktašima Technics Programme Engineering podnijelo je Gradu Laktaši zahtjev za izdavanje ekološke dozvole za postrojenje za mašinsku obradu metala, izvještava Indikator.ba. Riječ je o dogradnji po postojećeg postrojenja u naselju Mahovljani, na parcelama označenim kao k.č. broj: 73/2 74/1, 75, 76, k.o. Mahovljani. Ukupna planirana bruto proizvodnja gotovih proizvoda iznosi oko 100 tona godišnje. Technics Program

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.