NavMenu

"Ferrari" najmoćniji brend na svijetu

Izvor: eKapija Srijeda, 20.02.2013. 09:27
Komentari
Podeli

Po rezultatima nove studije, "Ferrari" je, pomalo iznenađujuće, najmoćniji brend na svijetu ispred giganata kao što su "Google" i "Coca-cola", prenose agencije.

"Ferrari" je osvojio prvo mjesto u kategoriji snage brenda, dok je u kategoriji sveukupne vrijednosti brenda ubjedljivo prvo mjesto odnio "Apple".

Pri procjenjivanju snage brenda u obzir su izeti parametri poput prosječnog prihoda od svake mušterije, sredstva potrošena na marketing, lojalnost mušterija, itd., po kojima je "Ferari", među 500 drugih kompanija izbio na sam vrh liste.

Sa druge strane, kada je riječ o ukupnoj vrijednosti brenda, sa "samo" 3.6 mlrd USD "Ferari" predstavlja čist prosjek.

- Uvijek je zadovoljstvo biti prvi na listama, pogotovo kada su u konkurenciji neke od najpoznatijih kompanija na svijetu- izjavio je predsjednik "Ferari"-ja, Luka di Montecemolo.

Pet najmoćnijih brendova su "Ferrari", "Google", "Coca-cola", "PwC", "Hermes".

Pet najvrijednijih brendova su "Apple" – $87.3 mlrd USD, "Samsung" 58.8 mlrd USD, "Google" 52.1 mlrd USD, "Microsoft" 45.5 mlrd USD i "Volmart" 42.3 mlrd USD.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.