NavMenu

Nemanja Vasić i Ismet Kumalić novi potpredsjednici Spoljnotrgovinske komore BiH

Izvor: eKapija Utorak, 19.02.2013. 14:58
Komentari
Podeli

Ismet KumalićIsmet Kumalić

Skupština Spoljnotrgovinske komore (STK) BiH izabrala je na jučerašnjoj sjednici u Tesliću nove organe upravljanja, smijenivši potpredsjednike iz reda srpskog i bošnjačkog naroda, Veselina Poljaševića i Amira Zukića, objavile su "Nezavisne novine".

Umjesto njih su imenovani Nemanja Vasić, predsjednik Udruženja mesoprerađivača RS i vlasnik preduzeća "Trivas" iz Prnjavora, i Ismet Kumalić, bivši premijer Unsko-sanskog kantona.

Skupština STK je kompletirala Upravni i Nadzorni odbor Komore, te izabrala većinu novih delegata iz reda privrednika i izvoznika, zbog čega su u Privrednoj komori RS izrazili očekivanje da će ovo označiti pomak u međukomorskoj saradnji do redovnih izbora u STK u junu 2014. godine.

- Važno je da su za delegate Skupštine konačno izabrani privrednici i izvoznici, umjesto ranijih preduzetnika čije zanatske radnje imaju svega jednog do dva zaposlena ili profesora koji nemaju veze sa spoljnom trgovinom - rekao je Pero Ćorić, direktor sektora granskih udruženja u Privrednoj komori RS.

Ismet KumalićIsmet Kumalić

On je rekao da su promjenama na čelu STK stvoreni uslovi za deblokadu te asocijacije i uspostavljanje odnosa sa Privrednom komorom RS, koja nije priznavala prethodni skupštinski saziv ističući da nije imao legitimitet baze, već da se uglavnom radilo o "samostalnim strijelcima".

Sada već bivši potpredsjednici STK BiH, Veselin Poljašević i Amir Zukić, optužili su prošle sedmice predsjednika Brunu Bojića da predvodi interesnu grupu za "pripremu puča" na "nelegalno sazvanoj" sjednici Skupštine STK.

Bojić je to energično negirao ističući da je za sazivanje sjednice Skupštine Komore dobio podršku Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, te privrednih komora RS, FBiH i Brčko distrikta.

On je rekao da je posrijedi zapravo bojazan potpredsjednika STK od održavanja sjednice Skupštine, na kojoj bi morali da podnesu izvještaj o radu i primanju naknada, tvrdeći da je Zukić za protekli dvoipogodišnji volonterski rad u Komori dobio 118.930 KM, pišu "Nezavisne novine".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Spreman novac za Vidikovac iznad Trebinja, raspisan i tender za izvođača radova

Gostujući u jutarnjem programu Herceg televizije, gradonačelnik Grada Trebinja, Mirko Ćurić govorio je o raznim temama, među kojima su i projekti značajni za ovaj grad. Ćurić je istakao da je u planu izgradnja vidikovca iznad Trebinja, što će sigurno biti turistička atrakcija. Dodao je da turisti iz godine u godinu žele da vide nešto novo, a Grad Trebinje će nastojati da im to i pruži. - Spremna je projektna dokumentacija za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.