NavMenu

Šef Delegacije EU sa predstavnicima ambasada obišao gradilište gondole Pale-Jahorina

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 18.02.2013. 08:53
Komentari
Podeli

Šef Delegacije EU Peter Sorensen, ambasador Slovenije Andrej Graseli i zamjenik ambasadora Italije u BiH Stefano Stuci su sa načelnikom opštine Pale Miodragom Kovačevićem i direktorom firme Majnex Veljkom Golijaninom obišli su gradilište gondole Pale - Jahorina "Jahorina Express".

Golijanin je upoznao delegaciju sa svime što je do sada urađeno, a to je preko 50% projekta.

"Pribavili smo svu potrebnu dokumentaciju, sve dozvole, najteži posao izgradnje gondole je završen, sada slijedi betoniranje temelja za stubove i njihovo postavljanje. Gondola će biti od višestrukog značaja za lokalnu zajednicu. Međustanicom na Ravnoj planini ćemo otvoriti nove prostore za turističke sadržaje, a izgradnjom gondole ćemo proširiti skijaške staze na Jahorini. Gondola će riješiti problem parkinga na planini i dati posebnu ekološku notu po ugledu na zapadnoevropske zimske turističke centre", izjavio je Golijanin.

Šef Delegacije EU Peter Sorensen je izjavio da je gondola od izuzetnog značaja za razvoj turizma.

"Bitno je da planina i turizam žive bar devet mjeseci u godini. Važno je proširiti sadržaje koji se nude turistima i važno je boriti za svakog turistu ponaosob", izjavio je Peter Sorensen prilikom posjete gradilištu gondole.

Radovi na izgradnji gondole Pale - Jahorina su preko zime zaustavljeni. Nastavak izgradnje se očekuje na proljeće. Do sada je u cijelosti probijena i prokrčena trasa gondole i izgrađen je veliki dio prilaznih puteva za postavljanje stubova i kasnije održavanje gondole na izuzetno nepristupačnim terenima od polazne stanice gondole do Jahorine, u dužini od 10 km.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.