NavMenu

Plitvička jezera: Na prodaju ostrvo

Izvor: Tanjug Nedjelja, 17.02.2013. 12:05
Komentari
Podeli

Јedino ostrvo u Nacionalnom parku Plitvička jezera, našlo se u ponudi kanadske kompanije "Private Islands".

"Private Islands" je inače jedina specijalizovana firma za posredovanje u kupoprodaji i iznajmljivanju ostrva na svijetu.

Ostrvo površine 13.340 kvadratnih metara u jezeru Kozjak, jednom od 16 Plitvičkih jezera, prema vlasnicima vrijedi 350.000 evra, odnosno 26 evra po kvadratu. U ponudi "Private Islands" navodi se da je riječ o jedinom ostrvu na Plitvičkim jezerima, sa gustom šumom i vegetacijom, na prostoru na kojem se snimao film "Blago srebrnog jezera" iz serijala o Vinetuu i Old Šeterhendu.

Uz ostrvo, a po istoj cijeni, kupac će dobiti i 18.000 kvadrata kopna u blizini ostrva, što njegovu cijenu spušta na 11 evra po kvadratnom metru. Potencijalni kupci su upozoreni da se ostrvo i susjedno zemljište nalaze u nacionalnom parku, te da hrvatske vlasi ne dopuštaju nikakvu gradnju na tom području.

Predstavnici kanadske kompanije ističu i kako im je Nacionalni park ponudio i zamjenu posjeda, pa bi u tom slučaju bilo moguće doći do zemljišta na obodu nacionalnog parka gdje je gradnja dopuštena.

U ponudi kompanije je još jedno hrvatsko ostrvo, Bijela u blizini Splita, površine tri hektara, čija se cijena može saznati na upit.

Prema informacijama, posljednjih godina raste interes za hrvatska ostrva, posebno kada je riječ o Nijemcima. Јedan agencija iz Kaštela Starog u svojoj ponudi ima čak pet hrvatskih ostrva.

Cijena je istaknuta samo za jedno od njih, a riječ je o ostrvu Srednja Kluda, površine 23.000 kvadratnih metara, po cijeni od oko milion evra. U ponudi su i ostrva kod Malog Lošinja, Kornata, kao i ostrvo Mali Kosmač kod Šibenika.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.