NavMenu

Općina Tešanj planira toplifikaciju urbanih područja

Izvor: eKapija Četvrtak, 14.02.2013. 09:41
Komentari
Podeli

TešanjTešanj

Delegacija predstavnika njemačkog RWE, "Siemens"-a i hrvatske firme "Đuro Đaković" predvođena predstavnikom "EUROAD"-a posjetila je tešanjsku općinu, gdje je sa načelnikom razgovarano o toplifikaciji urbanih područja, saopšteno je na sajtu općine Tešanj.

Prema riječima Ismara Alagića, savjetnika općinskog načelnika za pristup EU-fondovima, predloženi koncept predstavlja primjer ESCO kompanije, sa BHS tehnološkim rješenjem koje bi kao energent koristilo ugljenu prašinu, a kao obuhvat centralnog daljinskog sistema grijanja tretiralo tri urbana područja općine: Tešanj, Jelah i Tešanjku.

Općina Tešanj u saradnji sa JP "Toplana" u narednom periodu bi trebala pripremiti tehno-ekonomsku studiju koja bi dala odgovor na sva otvorena pitanja "kojim putem ići" u daljim aktivnostima. Predstavnici navedene tri firme koje su posjetile općinu Tešanj su obećale pomoć na završetku navedenog dokumenta. U narednom periodu bi se razgovaralo i o definisanju svih detalja u vezi modaliteta javno-privatnog partnerstva kao načina realizacije predmetnog projekta.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.