NavMenu

Zvorničko preduzeće "Vodovod i komunalije" potražuje oko 3,5 mil KM

Izvor: eKapija Srijeda, 13.02.2013. 14:50
Komentari
Podeli

Preduzeću "Vodovod i komunalije" iz Zvornika potrošači duguju oko 3,5 mil KM, od čega domaćinstva oko 1,5 mil KM, a pravna lica oko 2 mil KM, potvrdio je direktor tog preduzeća Jovan Tomić, saopšteno je na sajtu Radija Osvit.

Naplativost usluga prema pravnim i fizičkim licima trenutno iznosi oko 85% mjesečno, od kojih 87% kod domaćinstava i 83% kod pravnih lica. Tomić ističe da obim poslova preduzeća godišnje iznosi oko 3,5 mil KM, i procenat nenaplativosti od 15% na godišnjem nivou stvara dug od oko 500.000 KM. Na ovaj način je napravljen krug u potraživanjima koje nisu zaobišle ni preduzeće "Vodovod i komunalije" koje ima ukupna dugovanja od 1,6 mil KM što znatno umanjuje finansijsku sposobnost preduzeća, ističe Tomić.

On kaže da su "Vodovod i komunalije" jedno od rijetkih javnih preduzeća koje je proteklu godinu završilo u plusu sa 120.000 KM i taj trend traje već četiri godine. Rekonstrukcija gradskih ulica i vodovodne mreže doprinjela je smanjenju troškova i boljem vodosabdijevanju građana Zvornika. On je dodao da će veliki iskorak preduzeće napraviti završetkom i projekta "Vodovod sjever", kojim će 70% opštine Zvornik biti pokriveno vodovodnim sistemom, a koji finansiraju lokalna uprava i Vlada RS.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.