NavMenu

Sparkasse banka predstavila novi koncept stambenog kreditiranja

Izvor: eKapija Utorak, 12.02.2013. 15:40
Komentari
Podeli

Sparkasse banka predstavila je u Sarajevu novu uslugu koja klijentu pruža mogućnost da na jednom mjestu ugovori stambeni kredit, odabere iz kataloga nekretninu koju želi kupiti te riješi kreditnu kupovinu namještaja, odnosno opreme za kupljeni prostor.

Minimalnim brojem dolazaka u banku, klijent na istom mjestu može završiti i prateće nebankarske usluge kao što je notarska ovjera ugovora, rečeno je.

Sve te poslove može završiti u Stambenom centru Sparkasse banke, prostoru za klijenta koji ima atmosferu doma i koji je juče svečano otvoren u njenom sarajevskom sjedištu u poslovnom kompleksu "Importanne".

Stambeni centar je potpuno novi uslužni koncept u stambenom finansiranju, jedinstven na bosanskohercegovačkom tržištu i regionu, rekla je na svečanosti otvaranja Alma Kratovac, direktorica Segmenta ove banke za razvoj i podršku u poslovanju sa stanovništvom.

Isključivo korisnici novootvorenog centra uživat će popuste na cijeli spektar pratećih usluga - od gratis osiguranja nekretnine za prvu godinu korištenja kredita, do 20 posto popusta na osiguranje pokućstva, popusta na procjene nekretina, popusta u trgovinama za kućanske aparate i namještaj, kod izvođača radova u slučaju adaptacije stambene jedinice i agencija za organizaciju selidbe, pa do gratis programa Pomoć u kući, najavila je Kratovac.

Simboličnim presijecanjem vrpce, zajedno s njom je Stambeni centar otvorio Jasmin Mahmuzić, direktor sarajevske filijale Sparkasse banke.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Saobraćaj

Uskoro zajednički TAG uređaj - Potpisan memorandum o integraciji elektronske naplate cestarine između BiH i Srbije

U Beogradu je danas potpisan Memorandum o poslovnoj saradnji u cilju integracije sistema za elektronsku naplatu cestarine između Bosne i Hercegovine i Srbije. Ugovor su potpisali direktori javnih preduzeća JP Autoceste FBiH, Putevi Srbije i Autoputevi RS, Denis Lasić, Zoran Drobnjak i Nedeljko Ćorić. Svečanom popisivanju Memoranduma prisustvovao je i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Srbije Goran Vesić.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.