NavMenu

Premijera predstave "Bog" 11. februara u banjalučkom Domu omladine

Izvor: eKapija Četvrtak, 07.02.2013. 12:08
Komentari
Podeli

Pozorište "Dis" iz Banjaluke priprema novi komad "Bog", po tekstu Vudija Alena i u režiji Novice Bogdanovića, čija je premijera zakazana za 11. februar u Domu omladine, pišu "Nezavisne novine".

Bogdanović pojašnjava da komedija Vudija Alena provocira i postavlja iskonske čovjekove dileme i vječita pitanja.

- Ta pitanja se odnose na to kakva je priroda ljudskog karaktera, da li postoji Bog, da li postojim Ja, koliko je čovjek kovač sopstvene sudbine i šta je sloboda, a šta haos- istakao je Bogdanović.

Dodaje da se predstava bavi i pitanjima kao što su šta je umjetnost danas, gdje su umjetnici u svemu tome, gdje je pozorište, gdje publika i ko je uopšte publika.

- Humor objedinjava prošlost i sadašnjost, različita mjesta i kulture sa jednim ciljem - da zabavi i nasmije- pojašnjava on.

Uloge u ovoj komediji su pripale Bojanu Kovačeviću, Teodori Šipka, Drašku Kovačeviću, Dušanu Mikanoviću, Bojani Mitrović i Sebastijanu Subašiću. Bogdanović zaključuje da je sigurno da će mlade glumačke snage sa više snage, entuzijazma i volje za životom pokušati da posjetioce odagnaju od teških društvenih tema i bar jedno veče uljepšaju nezaboravnom komedijom.

Komad "Bog" premijerno je izveden u Njujorku 1975. godine i imao je veliki uspjeh.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj

Otvoren pogon njemačke kompanije u Laktašima vrijedan 20 mil EUR - U proizvodnji dijelova za vozila zaposleno 600 ljudi

Novi proizvodni pogon kompanije Mahle Electric Drives Bosnia svečano je danas otvoren u Aleksandrovcu kod Laktaša, a vrijednost ove njemačke investicije je oko 20 mil EUR. Presjecanjem vrpce pogon su otvorili predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, predsjednik Nadzornog odbora grupe Mahle Hajnc Junker, te generalni direktor i direktor operacija poslovne jedinice elektronika

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.