NavMenu

Liječenje Srba iz Livanjskog kantona u UKC "Banjaluka" - Potreban sporazum Kliničkog centra i kantonalnog Zavoda zdravstvenog osiguranja

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 28.01.2013. 14:50
Komentari
Podeli

Klinički centar BanjalukaKlinički centar Banjaluka

Srbima povratnicima u Federaciju BiH biće omogućeno da se liječe u Univerzitetskom-kliničkom centru Banjaluka ukoliko bude potpisan sporazum između ove zdravstvene ustanove i Zavoda zdravstvenog osiguranja Livanjskog kantona, čime će biti izbjegnuta dosadašnja praksa da se srpski povratnici odjavljuju iz FBiH zbog nemogućnosti liječenja, javlja Srna.


Delegat srpskog naroda u Domu naroda Parlamenta FBiH Slaviša Mihajlović rekao je da se Srbi, između ostalog, i zbog loše organizovane zdravstvene zaštite u FBiH odjavljuju iz FBiH i privremeno prijavljuju u Banjaluku da bi mogli da se liječe.

Prema njegovim riječima, zdravstvena zaštita jedan je od ključnih problema srpskih povratnika, jer su domovi zdravlja i bolnice u FBiH uglavnom udaljeni od povratničkih naselja, a i slabijih su kapaciteta.

- Struktura stanovništva u Livanjskom kantonu, pogotovo u srpskim povratničkim opštinama Drvar, Glamoč i Bosansko Grahovo zahtijeva stalnu zdravstvenu zaštitu- rekao je Mihajlović.

On je objasnio da bi u Univerzitetsko-kliničkom centru Banjaluka povratnicima bile pružane samo one usluge koje ne mogu dobiti u Kantonu.

- Sporazum o saradnji omogućio bi besplatno liječenje u Univerzitetsko-kliničkom centru Banjaluka svim Srbima povratnicima iz Livanjskog kantona koji imaju zdravstveno osiguranje po bilo kom osnovu, a na teret kantonalnog Zavoda zdravstvenog osiguranja- naveo je Mihajlović.

On je dodao da je proteklih dana održan sastanak delegacije Srba povratnika sa direktorom Univerzitetsko-kliničkog centra u Banjaluci Branom Topićem koji je rekao da liječenje pacijenata iz Livanjskog kantona neće opteretiti ovu zdravstvenu ustanovu s obzirom na to da je njen kapacitet pružanje pune zdravstvene zaštite svim pacijentima, bez obzira na to odakle dolaze.

Prema Mihajlovićevim riječima, sporazum bi trebalo da bude potpisan tokom narednog mjeseca, što bi omogućilo da već od februara Srbi povratnici iz opština Drvar, Bosansko Grahovo i Glamoč počnu da se liječe u Banjaluci.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Građevina

Banjaluka dobija stambeno-poslovni kompleks The Simphony, evo kako će izgledati (FOTO)

Rezidencijalno-poslovna zgrada pod nazivom Simfonija (The Simphony) biće izgrađena u Ulici olimpijskih pobjednika u blizini Gradskog stadiona i zgrade Rаdio-televizije Republike Srpske u Banjaluci. Investitor je ovo zemljište dobio kao zamjenu za parcelu starog kina "Kozara". Pripremni radovi na izgradnji velelepne zgrade počeli su prije nekoliko dana. Investitor (ista kompanija koja je stajala iza projekta Cinema tower) je objavio

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.