NavMenu

Ambasador Azerbejdžana posjetio opštinu Sokolac - Cilj uspostaviti buduću saradnju i ulaganja

Izvor: eKapija Subota, 26.01.2013. 11:03
Komentari
Podeli

Eldar Hasanov i Milovan BjelicaEldar Hasanov i Milovan Bjelica

Eldar Hasanov, ambasador Azerbejdžana u Rumuniji i Srbiji i nerezidentni ambasador u BiH i Crnoj Gori, sa grupom privrednika i predstavnika Vlade Republike Srpske posjetio je u petak (25. januar 2013. godine) opštinu Sokolac, saopšteno je iz te opštine.

U društvu načelnika opštine Sokolac, Milovana Bjelice, ambasador Hasanov obišao je pogone drvne industrije "Nova Romanija" i razgovarao sa rukovodstvom ovog preduzeća o mogućnostima za uspostavljanje privredne saradnje.

Hasanov je rekao da je ova posjeta organizovana u okviru nastojanja da se poboljša ekonomska saradnja BiH i Azerbejdžana, koja, kako je naglasio, mora biti transparentna i u skladu sa važećim zakonima.

- Načelnik opštine Sokolac i ja zainteresovani smo da dođe do saradnju i sa ovom opštinom, odnosno kompanijom koju smo ovdje posjetili. Zadovoljan sam ovim sastankom i razgovorima koje smo vodili, a na biznis forumu koji će biti održan u Banjaluci biće i direktnih razgovora sa investitorima koji će biti učesnici tog foruma- istakao je Hasanov.

Načelnik Bjelica izjavio je da je na sugestije iz resornih ministarstava u Vladi Republike Srpske organizovana ova radna posjeta i obilazak "Nove Romanije" i njenih kapaciteta.

- Ambasador nam je stavio do znanja da je riječ o projektima povjerenja u BiH i da će se investirati u području gdje su većina Hrvati, području gdje su većina Bošnjaci i području gdje su većina Srbi, s ciljem da se otvara prostor za zapošljavanje povratnika, što u našem slučaju nije sporno. Na privrednom forumu u Banjaluci, koji će se održati polovinom februara, naći će se između 40 i 50 investitora iz Azerbejdžana, te predstavnici Vlade i Privredne komore te zemlje. Nadam se da će "Nova Romanija" naći mjesto kao jedan od partnera iz BiH. Ako dođe do saradnje, očekujemo ulaganja investitora u opremu i druge oblike investiranja, a naša šansa je i mogućnost proizvodnje iverastih ploča, jer je, prema zvaničnim podacima, u prošloj godini u BiH uvezeno iverastih ploča u vrijednosti od 53 mil KM- rekao je Bjelica.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Hrvatska kompanija kupila banjalučki Sim impex - Nova akvizicija jača poziciju na tržištu autodijelova

Hrvatska CIAK Grupa kupila je jednog od najvećih distributera auto dijelova u BiH, firmu SIM Impex Banjaluka, čime je postala lider na domaćem tržištu u ovoj oblasti prenosi BiznisInfo.ba. Ugovor, koji je potpisan 16. aprila, uključuje preuzimanje dviju kompanija, Stahlgruber trgovina Ljubljana i SIM Impex Banjaluka, koje su članice LKQ Europe. SIM Impex iz Banjaluke se pozicionirao među lidere u distribuciji rezervnih dijelova, opreme

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.