NavMenu

Kinezi otvaraju 870 prodavnica za bugarsko kiselo mlijeko

Izvor: eKapija Petak, 25.01.2013. 10:35
Komentari
Podeli

Vlasnik bugarske mljekarske kompanije "Lactina" Georgi Georgiev najavio je da će njegovi kineski partneri do kraja godine otvoriti 852 specijalizovane prodavnice za bugarsko kiselo mlijeko, prenose "Nezavisne novine".

Partner u otvaranju prodavnica biće kineski lanac supermarketa "Walmart China", prenijeli su bugarski mediji.

Prva prodavnica za prodaju proizvoda "Lactina" zvaće se "Bar" i biće smještena u jednom od supermarketa "Walmart", a treba da bude otvorena do kraja juna 2013. godine.

Kompanija "Zhejiang Shangzheng Commerce and Trade", koja je partner kompanije "Lactina", sama će otvoriti još dvadesetak specijalizovanih prodavnica u gradovima Handžou i Ninbo.

Kineska kompanija već posjeduje jednu trgovinu za prodaju bugarskog kiselog mlijeka, a otvorena je u septembru prošle godine.

U Bugarskoj postoji muzej kiselog mlijeka i on se nalazi na zapadu zemlje u selu Studeni izvor, u opština Trn.

Muzej je otvoren nedaleko od rodne kuće doktora Stamena Grigorova, naučnika koji je prvi opisao bakteriju "laktobacilus bulgarikus", jedan od mikroorganizama koji izaziva nastanak kiselog mlijeka.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Finansije

Vrhovni sud RS presudio u milionskom sporu Bitminera i Unicredit banke

Vrhovni sud Republike Srpske odbio je reviziju kompanije Bitminer Factory iz Gradiške i potvrdio presudu Višeg privrednog suda kojom je Unicredit banka Banjaluka oslobođena plaćanja 256 mil KM odštete zbog gašenja njihovog poslovnog računa, potvrđeno je za portal Capital. Kako je rečeno u ovom sudu, revizija koju je podnio Bitminer je odbijena kao neosnovana, te je potvrđena ranija presuda koja je preinačila prvostepenu odluku iz

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.