NavMenu

"Proizvodi naših planina" predstavljeni na Igmanu i Vlašiću

Izvor: eKapija Četvrtak, 24.01.2013. 15:53
Komentari
Podeli

IgmanIgman

Nakon Bjelašnice i Jahorine, "Proizvodi naših planina" uspješno su predstavljeni i na Igmanu i Vlašiću. Procjenjuje se da je tokom četiri promocije koje je USAID/Sida FARMA projekat organizovao u januaru izložene proizvode vidjelo oko 10.000 posjetilaca, koji su iz prve ruke mogli saznati više o proizvodima i mjestima na kojim se ti proizvodi mogu kupiti, kao i probati neke od proizvoda. Promociju je zabilježilo i propratilo preko 20 medija iz cijele BiH.

Tokom navedenih promocija svoju ponudu predstavilo je 15 proizvođača: Udruženje proizvođača sira u Bosni i Hercegovini, Društvo pčelara Kantona Sarajevo, "Faveda" (Sarajevo), "Eco-Line" (Mostar), OPZ "Zlatna Kap" (Jelah), "Neven" (Rudo), OZZ "Saradnja" (Istočno Sarajevo), "Kuća prirode" (Ilidža), Narodne apoteke Tahirović (Sarajevo), "Eden Aroma" (Kladanj), Udruženje proizvođača "Hercegovački sir iz mijeha" (Mostar/Nevesinje), ZZ "Promilk" (Prozor-Šćipe), "Hrnjić prirodni proizvodi "(Travnik), Pčelarski centar "Batinić" (Sokolac) i "Slatka Varoš" (Gračanica).

Ove događaje inicirao je USAID/Sida FARMA projekat, a veliku podršku u njihovoj organizaciji pružili su su Kantonalno Javno Preduzeće "ZOI’84 Olimpijski Centar Sarajevo", hotel "Maršal" (Bjelašnica), hostel "Feri" (Veliko polje – Igman), PU "Ilidža", Olimpijski Centar "Jahorina", hotel "Bistrica" (Jahorina), opština Pale, Sportsko rekreacioni centar "Vlašić", Pansion "Vlašić Ski" i "Villa Ugar" na Vlašiću.

Izvor: www.bosniafarma.ba

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.