NavMenu

Bolji dani za Swisslion industriju alata Trebinje - U 2013. godini povećanje proizvodnje do 30%

Izvor: eKapija Četvrtak, 24.01.2013. 12:15
Komentari
Podeli

Swisslion industrija alata TrebinjeSwisslion industrija alata Trebinje

Swisslion industrija alata Trebinje (SL IAT) ima perspektivu i za ovu firmu dolaze bolji dani, povećanje proizvodnje i iznalaženje novih inostranih kupaca, rekao je predsjednik Upravnog odbora metalskog dijela SL IAT Zoran Komatina, prenosi Srna.

- U ovoj godini je planiranao povećanje proizvodnje za 20 do 30% u odnosu na prethodnu godinu, jer su povećane narudžbe kupaca- rekao je Komatina nakon sastanka sa radnicima i predstavnicima Sindikata metalske industrije i rudarstva.

On je istakao da je firma počela da posluje sa jednim ozbiljnim i velikim kupcem iz Turske.

Komatina je najavio reorganizaciju procesa proizvodnje s ciljem smanjenja troškova i povećanja konkurentnosti proizvoda na inostranom tržištu, te napomenuo da je već počeo rad u dvije smjene u pogonu navojnog alata i dijelu pogona burgija.

On je ponovio da radnici ne treba da strahuju zbog otpuštanja, ističući da će ostati isti broj radnika, s tim što će u narednom periodu režijski radnici biti prekvalifikovani u one koji će raditi za mašinama.

Podsjećajući da trenutno u industriji alata radi nešto manje od 800 radnika, Komatina je istakao da je svega oko 300 zaposlenih na normi, a da su ostali režijski radnici.

On je naveo da je prosječna plata u ovom preduzeću oko 415 KM uz uredno plaćene poreze i doprinose.

Ovogodišnji plan proizvodnje je 21,5 mil KM, a Komatina podsjeća da je Industrija alata prošle godine poslovala sa najmanjim gubitkom posljednjih godina, koji je iznosio ispod 4 mil KM.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije

U Srpskoj počinje novi sistem fiskalizacije

Poreska uprava Republike Srpske objavila je javni poziv za podnošenje zahtjeva za pokretanje postupka inicijalne fiskalizacije i subvencionisanje troškova inicijalne fiskalizacije prve grupe obveznika fiskalizacije, čime i zvanično počinje novi sistem fiskalizacije u Republici Srpskoj za poreske obveznike. Јavni poziv, u skladu sa Pravilnikom o dinamici fiskalizacije, sadrži obaveze obveznika fiskalizacije, operatera fiskalnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.