Izvor: eKapija | Četvrtak, 24.01.2013.| 10:32
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Imenovanja i razriješenja u agencijama Vlade RS - Dragan Anđelić izabran za direktora JU "Vode Srpske"

Bivši direktor Agencije za vode oblasnog riječnog sliva Save Dragan Anđelić imenovan je za vršioca dužnosti direktora novoosnovane Javne ustanove "Vode Srpske", piše Glas Srpske.

Anđelić je na čelo "Voda Srpske" imenovan na period od 60 dana i upravljaće osnovnim kapitalom ustanove od 2,51 mil KM.

Za v. d. članova Upravnog odbora "Voda Srpske" imenovani su Stoja Vukićević, Dragan Knežević, Marica Radić, Duško Milovanović i Čedomir Stojanović.

Imenovanje Upravnog odbora i direktora "Voda Srpske" izvršiće se u roku od 90 dana, počev od danas.

"Vode Srpske" nastale su poslije ukidanja agencija za slivove Save i Trebišnjice, a koje je propisano ekonomskom politikom RS za 2013. godinu.

Vlada RS razriješila je i pomoćnika direktora Sektora za ekonomske i pravne poslove Sinišu Mirkovića i pomoćnika direktora Sektora za upravljanje vodama Branislava Panića u ukinutoj Agenciji za vode oblasnog riječnog sliva Save.

Na snagu je stupilo rješenje Vlade RS o razrješenju v. d. direktora Agencije za šume Divne Matanović, v. d. direktora Agencije za uzgoj i selekciju u stočarstvu Mladena Stojanovića, kao i direktora Agencije za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi Dragoljuba Malinovića.

Ove agencije su ukinute Zakonom o izmjenama Zakona o republičkoj upravi, koji je stupio na snagu 1. januara.

Još nije riješeno pitanje rukovodstva u Republičkom centru za istraživanje i dokumentovanje ratnih zločina kojem je pripojen Operativni centar za traženje nestalih lica RS.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.