NavMenu

Isplata podsticajnih sredstava posredstvom poslovnih banaka - Ministarstvo poljoprivrede RS ponudilo sporazum bankama

Izvor: eKapija Utorak, 22.01.2013. 16:12
Komentari
Podeli

Agencija za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, ponudila je svim poslovnim bankama u Republici Srpskoj, na potpis Sporazum o davanju pozajmice poljoprivrednim proizvođačima za isplatu novčanih podsticaja Ministarstva za 2012. i 2013. godinu, saopšteno je na sajtu Vlade RS.

Predloženi Sporazum podrazumijeva da korisnici podsticajnih sredstava mogu sa poslovnom bankom da zaključe Ugovor o pozajmici, na osnovu Rješenja Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske-Agencije za agrarna plaćanja o odobravanju novčanih podsticaja za 2012. ili 2013. godinu.

Ministarstvo, odnosno, Agencija za agrarna plaćanja, zainteresovanim bankama dostavljaće podatke o korisnicima i odobrenim sredstvima, na osnovu čega će banke, sa zainteresovanim poljoprivrednicima, zaključiti Ugovor o pozajmici i izvršiti isplatu podsticajnih sredstava odobrenih od Ministarstva, s tim što će banke, na svom računu, zadržati određeni procenat od isplate, do konačne isplate od strane Ministarstva poljoprivrede-Agencije za agrarna plaćanja. Tada će da se napravi obračun pripadajuće kamate i korisniku podsticaja, isplati ostatak od zadržanog iznosa.

Sporazum o davanju pozajmice, za sada, potpisan je sa Unikredit bankom a.d. Banjaluka i zainteresovani korisnici mogu da se jave u ovu banku. Ministarstvo ovih dana očekuje odgovore i od ostalih banaka.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.