NavMenu

Fotonaponska elektrana u Stocu puštena u probni rad - Očekivana godišnja proizvodnja je 190.000 kWh

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 21.01.2013. 15:57
Komentari
Podeli

Kompanija "Elcor" iz Gruda krajem prosinca 2012. završila je radove na fotonaponskoj elektrani MK HODOVO 1 (Stolac) snage 150 kWp i pustila je u probni rad. Očekivana godišnja proizvodnja elektrane je 190.000 kWh, saopšteno je na sajtu www.hum.ba


Elektrana se prostire na 3.300 m2 i ima 636 fotonaponskih modula snage 235 Wp montiranih na konstrukciju posebno dizajniranu kako bi izdržala udare bure. Moduli su spojeni na invertere američke tvrtke "Power-One", koji istosmjerni sustav napona i struja pretvaraju u trofazni izmjenični sustav sukladno europskoj normi za kvalitetu električne energije EN 50160. Razvodni ormari proizvodnje "Elcor" bazirani su na "Siemens" komponentama.

Kompanija "Elcor" je na razne načine uključena u više projekata za izgradnju fotonaponskih elektrana u BiH i Hrvatskoj, a posjeduje i licencu Federalnog ministarstva prostornog uređenja za projektiranje fotonaponskih elektrana.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.