NavMenu

Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde podržaće ekološke projekte firme "Ginex" - primarni zadatak izgradnja prečistača otpadnih voda

Izvor: eKapija Subota, 19.01.2013. 18:47
Komentari
Podeli

GoraždeGoražde

Članovi Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde posjetili su u petak, 18. januara 2013. godine firmu UNIS "Ginex". Tokom razgovora sa direktorom firme, Jusufom Hubjerom upoznali su sa aktivnostima i planovima ovog strateškog preduzeća koje zapošljava najveći broj radnika na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, saopšteno je na sajtu Vlade BPK Goražde.

- Ovdje smo da se prvenstveno upoznamo sa planovima i aktivnostima i da vidimo u kojem pravcu će ići Unis"Ginex" i ono što je bitno, da razumiju zbog čega će Vlada F BiH i Vlada BPK Goražde poduzeti ove mjere na osiguranju sredstava za sufinansiranje izgradnje prečistača otpadnih voda na teritoriji industrijske zone Pobjeda- kazao je ministar za privredu Demir Imamović.

Direktor Hubjer ističe da je Vlada BPK i ranije ovoj firmi davala poticaje za nabavku opreme, te se nada da će to činiti i ubuduće. U ovoj firmi koja iz godine u godinu bilježi pozitivan bilans, neprestano rade na novim investicijama, a najnovija je izgradnja objekta za prečišćavanje otpadnih voda svih inicijalnih eksploziva i hemikalija koje se proizvode u "Ginex"-u.

- Koštaće negdje oko 1.500.000KM, već se privodi kraju i negdje za par mjeseci će da se pusti u rad- ponosno ističe direktor Hubjer.

Sa ovim prečistačem, kao i sa realizacijom izgradnje objekta za prečišćavanje otpadnih voda mehaničkog dijela Pobjede, u čemu učestvuju sva četiri preduzeća sa lokaliteta Pobjede, vratiće se život u Podhranjenski potok, što je prema riječima direktora "Ginex-a" Jusufa Hubjera bila glavna viza ove firme prilikom dobivanja certifikata za sistem kvalitete zaštite očuvanja životne okoline.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Finansije

Evo gdje 0,001% najbogatijih ulaže svoj novac

Ultra bogati uz sav novac žive drugačije od ostatka svijeta, pa i njihove strategije ulaganja izgledaju znatno drugačije od portfelja prosječnog investitora. - Iako ne postoji zvaničan prag za ulazak u klub 0,001% najbogatijih, centimilioneri ili pojedinci sa ukupnom neto vrijednošću od preko 100 mil USD dovoljno su bogati da bi bili dio ovog kluba - smatra Kevin Teng, izvršni direktor VRISE Wealth Management Singapura,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.