NavMenu

Softverski sistem kompanije COMP uspješno implementiran u "Avaksu" - Rezlutat je efikasno skladišno poslovanje

Izvor: eKapija Četvrtak, 17.01.2013. 15:42
Komentari
Podeli

Firma "Avaks" novu poslovnu godinu počinje opremljena sa novim sistemom za upravljanje skladišnim poslovanjem – WMS (Warehouse Management System). Sistem je omogućio ovoj firmi da elektronski prati sljedeće poslovne procese: ulaz robe, izlaz robe, premještanje paleta, korekciju stanja, inventuru (tekuću i godišnju), povrat robe (po izlazu, bez izlaza), otpis robe i štampanje naljepnica, saopštili su iz kompanije COMP 2000.

WMS omogućava praćenje kretanja robe po lotovima i rokovima trajanja do krajnjeg kupca, primjenjivanje FEFO (first expired - first out) principa prilikom prijema i isporuke robe iz skladišta, lociranje i blokiranje robe u sistemu (skladištu), poboljšanu inventuru, tačnost u operacijama, maksimalnu iskorištenost prostora. Takođe, sistem pruža bolji odgovor na narudžbe i zadovoljnije kupce, povećan ROI (Return on Investement), optimalne zalihe koje odgovaraju potražnji.

Brže i bolje poslovno odlučivanje zahvaljujući poslovnim izvještajima kao i brže skladišno poslovanje zagarantovani su primjenom ovog sistema.

- WMS je domaći proizvod. Funkcionira tako što koristi MSSQL bazu podataka sa kojom kominicira preko wireless-a. Aplikacija moze biti instalirana na proizvoljan broj ručnih terminala iistovremeno sa njom može raditi proizvoljan broj skladištara- navedeno je u saopštenju.

Pored štampanja naljepnica sa ručnih terminala, postoji i desktop aplikacija koja je instalirana na računaru u skladištu. Sa ovom desktop aplikacijom spojen je štampač što omogućava štampanje. Dodatna prednost ovog sistema su poslovni izvještaji koji se mogu proizvoljno kreirati npr. za samo određene palete, za samo određeni dokument, za samo određene batch/lot brojeve i slično. Na ovaj način firma uspješnije prati i organizuje skladišno poslovanje.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.