Izvor: eKapija | Srijeda, 16.01.2013.| 15:02
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Uspješnan start firmi iz BiH na sajmu "BAU 2013" u Minhenu - Održani sastanci sa oko 15 firmi

Bosanskohercegovačke kompanije koje učestvuju na ovogodišnjem međunarodnom sajmu arhitekture "BAU 2013" u Minhenu već su prvog dana sajma obavile uspješne poslovne sastanke sa oko 15 firmi, a očekuje se da će do kraja sajma biti još više, piše portal www.dnevni-list.ba


Podsjećanja radi, Vanjskotrgovinska komora BiH (VTK BiH) u saradnji sa USAID-Sida FIRMA projektom organizovala je prvi zajednički nastup bosanskohercegovačkih kompanija na tom sajmu, koji je počeo u ponedeljak (14. januar 2013. godine) u Minhenu i trajaće do 19. januara.


Usluge i proizvode predstavile su kompanije "Hering" iz Širokog Brijega, "Inox Ajanović" iz Tešnja, "MP Pandurević" iz Modriče, kao i "Ingplast" iz Cazina

Inače, na sajmu se predstavlja arhitektura, materijali i sustavi za poslovnu i stambenu gradnju, kao i interijer u novim i starim objektima. Kako navode u VTK BiH, glavne teme su održiva gradnja, intergeneracijska gradnja (za sve starosne strukture stanovnika nekog objekta), energetski efikasna gradnja i razvoj gradova u 21. stoljeću.

Takođe, vodeći stručnjaci će razmatrati pitanja u vezi s budućnošću svjetskog građevinarstva, inteligentnim povezivanjem objekata, demografskim promjenama i slično.
Minhenski sajam "BAU" okuplja najveći broj arhitekata i projektanata na svijetu, a ono što je zanimljivo je i da se na njemu svake druge godine predstavljaju inovativna rješenja čak prije nego se lansiraju na tržište.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.