NavMenu

"Tvoje od tvojih" - Održan svečani Božićni koncert u Mostaru

Izvor: eKapija Petak, 11.01.2013. 14:32
Komentari
Podeli

U utorak 8. januara 2013. godine u punoj dvorani doma "Herceg Stjepan Kosača" u Mostaru održan je svečani Božićni koncert pod nazivom "Tvoje od tvojih", koji su organizovali Srpsko prosvjetno i kulturno društvo "Prosvjeta", Gradski odbor Mostar i Srpsko pjevačko društvo "Gusle".

Na koncertu, koji se povodom Božića, održava već četvrtu godinu zaredom i prerasta u tradiciju, nastupili su: Etno grupa "Sveti Velikomučenik Dimitrije" iz Nevesinja, Folklorno društvo "Ljubinje" iz Ljubinja, narodni guslar Momir Avdalović iz Gacka, Ženska pjevačka grupa Udruženja guslara i epskih pjesnika "Vojvoda Vlatko Vuković" iz Bileće, KUD "Alat" iz Trebinja, "Hor Hercegovačke Gračanice" iz Trebinja, Srpsko pjevačko i KUD "Gusle" iz Mostara, Hor "Sveta Anastasija Srpska" iz Trebinja, Hrvatsko glazbeno-pjevačko društvo "Hrvoje" iz Mostara i grupa "Walter Acustico" pod vođstvom Mehmeda Mehe Velagića.

Voditelj i besjednik svečanog programa bio je đakon Branislav Rajković.

Koncertu su pored predstavnika Srpske Pravoslavne crkve na čelu sa Episkopom zahumsko-hercegovačkim i primorskim Grigorijem, prisustvovali i predstavnici Katoličke crkve i Medžlisa islamske zajednice Mostar, muftija mostarski hadži Seid ef. Smajkić, Fra Iko Skoko gvardijan franjevačkog samostana u Mostaru, gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, uspješni privrednici, kulturni i javni radnici iz Hercegovine i okruženja.

Nakon koncerta, u galeriji u "Kosači" otvorena je izložba slika Vladimira Veličkovića, jednog od najeminentnijih srpskih savremenih slikara.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.