Izvor: eKapija | Petak, 11.01.2013.| 14:32
Izdvojite članak Odštampajte vijest

"Tvoje od tvojih" - Održan svečani Božićni koncert u Mostaru

U utorak 8. januara 2013. godine u punoj dvorani doma "Herceg Stjepan Kosača" u Mostaru održan je svečani Božićni koncert pod nazivom "Tvoje od tvojih", koji su organizovali Srpsko prosvjetno i kulturno društvo "Prosvjeta", Gradski odbor Mostar i Srpsko pjevačko društvo "Gusle".

Na koncertu, koji se povodom Božića, održava već četvrtu godinu zaredom i prerasta u tradiciju, nastupili su: Etno grupa "Sveti Velikomučenik Dimitrije" iz Nevesinja, Folklorno društvo "Ljubinje" iz Ljubinja, narodni guslar Momir Avdalović iz Gacka, Ženska pjevačka grupa Udruženja guslara i epskih pjesnika "Vojvoda Vlatko Vuković" iz Bileće, KUD "Alat" iz Trebinja, "Hor Hercegovačke Gračanice" iz Trebinja, Srpsko pjevačko i KUD "Gusle" iz Mostara, Hor "Sveta Anastasija Srpska" iz Trebinja, Hrvatsko glazbeno-pjevačko društvo "Hrvoje" iz Mostara i grupa "Walter Acustico" pod vođstvom Mehmeda Mehe Velagića.

Voditelj i besjednik svečanog programa bio je đakon Branislav Rajković.

Koncertu su pored predstavnika Srpske Pravoslavne crkve na čelu sa Episkopom zahumsko-hercegovačkim i primorskim Grigorijem, prisustvovali i predstavnici Katoličke crkve i Medžlisa islamske zajednice Mostar, muftija mostarski hadži Seid ef. Smajkić, Fra Iko Skoko gvardijan franjevačkog samostana u Mostaru, gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, uspješni privrednici, kulturni i javni radnici iz Hercegovine i okruženja.

Nakon koncerta, u galeriji u "Kosači" otvorena je izložba slika Vladimira Veličkovića, jednog od najeminentnijih srpskih savremenih slikara.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.