NavMenu

Potpisan Memorandum o saradnji između Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije

Izvor: eKapija Srijeda, 09.01.2013. 15:05
Komentari
Podeli

Bratislav Petković i Anton KasipovićBratislav Petković i Anton Kasipović

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Anton Kasipović i ministar kulture i informisanja Bratislav Petković potpisali su Memorandum o saradnji između Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije za 2013, 2014. i 2015. godinu u cilju promocije tradicije, istorije, kulture, jezika i pisma Republike Srbije i Republike Srpske, kao i saradnje u oblasti očuvanja kulturnog naslijeđa i savremenog kulturnog stvaralaštva i kreativnih industrija.

- Ovo je sasvim logičan korak kada su u pitanju naše dve zemlje i na ovaj način se formalno ispunjava nešto što već postoji - veza između Republike Srbije i Republike Srpske. Tesne veze koje postoje sada će se produbljivati, a ovaj Memorandum nas samo dodatno obavezuje da istrajemo u tome. Očekujem da će potpisivanje ovog Memoranduma biti primer ne samo za region, već i za Evropu, pre svega zbog pomoći koju Republika Srbija može da pruži Republici Srpskoj u oblasti kinematografije, a to je prenošenje iskustva za lakši pristup evropskim fondovima na osnovu iskustva sa Eurimažom- rekao je tom prilikom ministar Petković.

Bratislav Petković i Anton KasipovićBratislav Petković i Anton Kasipović

Memorandum obuhvata saradnju u vidu redovne razmjene informacija o stanju u oblasti kulture, zajedničke realizacije projekata, zajedničkog učešća u međunarodnim i regionalnim projektima; edukacije i usavršavanja stručnih zanimanja u oblasti kulture (npr. u muzejskoj djelatnosti – reastauratori, konzervatori itd), učešća na stručnim i naučnim skupovima i seminarima, podsticanja saradnje akademija umetnosti.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.