NavMenu

Naftnim terminalima FBIH prijeti stečaj - "Dan D" 13. januara

Izvor: eKapija Četvrtak, 03.01.2013. 14:23
Komentari
Podeli

PločePloče

Za deset dana, 13. januara 2013. godine, ističe 60 dana od kada su računi Naftnih terminala Federacije (NTF) u Pločama blokirani zbog pokrenutog sudskog izvršenja, piše Oslobođenje.

Izvršenje je pokrenulo londonsko preduzeće "Deltagrip" od kojeg su NTF izgubili spor aprila 2012. godine u ročištu vođenom pred Arbitražnim sudom međunarodne trgovinske komore u Parizu (ICC). Ne računajući kamate, NTF je po toj odluci bio dužan isplatiti "Deltagrip"- u 5 mil EUR zbog nezakonitog prekida ugovora o korištenju skladišta u Pločama. Sa kamatama taj dug se procjenjuje na oko 15 mil KM.

Tačno 13. novembra 2012. godine blokirani su računi NTF-a u Pločama i svaka zarada koju je ovo preduzeće od tada napravilo išla je "Deltagrip"-u. Po važećim zakonima, nakon dva mjeseca blokiranih računa, firma odlazi pod stečaj.

- Ukoliko se ne nađe neko rješenje, 13. januara u firmu dolazi stečajni upravitelj. To isto znači dolazak najvećeg vjerovnika - "Deltagrip"- a, a to je u biti gubitak terminala - kaže Tonči Marinović Štuk, povjerenik Sindikata naftnog gospodarstva (SING) u NTF-u Ploče.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.