Izvor: eKapija | Srijeda, 02.01.2013.| 11:09
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Željeznice RS dobijaju 282 teretna vagona - Remont i nabavku novih vagona obezbjedila preduzeća iz Srbije

Predstavnici "Željeznica RS" i kompanija "Tetravagonka Bratstvo" iz Subotice i "Goša" iz Smederevske Palanke potpisali su ugovor o nabavci novih teretnih kola i o rekonstrukciji i remontu postojećih vagona putem kredita u iznosu od 10 mil EUR, piše Glas Srpske.

Realizacijom ovog projekta ŽRS će dobiti 282 teretna vagona. Fabrika vagona "Tetravagonka Bratstvo" iz Subotice remontovaće i rekonstruisati 245 teretnih vagona.

- Remont 195 vagona podrazumijeva veliku popravku sa ugradnjom limenog poda, moderne i vučne opreme, te ugradnju novih točkova, jer su postojeći stari. Kod rekonstrukcije 50 vagona skidaće se stari sanduk zastarjelih tipova vagona koje ŽRS ne koriste i ugraditi novi - objasnila je komercijalni direktor subotičke kompanije Dijana Livingston.

Ona je dodala da je rok za izvođenje radova kraj 2013. godine, dok će se vagoni isporučivati po 30 mjesečno. Prva pošiljka vagona trebalo da stigne u martu sljedeće godine.

Fabrika šinskih vozila "Goša" iz Smederevske Palanke proizvešće za ŽRS 37 novih vagona. Rok za isporuku ovih vagona je osam mjeseci, a isporuka će se vršiti u tri lota.

- To su novi visokostranični vagoni. U odnosu na stare vagone imaju veću nosivost i zapreminu. Takođe imaju najnoviju kočnicu sa smanjenom bukom. Kočni oblog je od kompozitnih materijala, što je u skladu sa najnovijim evropskim propisima - rekao je direktor razvoja, tehnike i planiranja kompanije "Goša" Milovan Slavković.

Prema riječima generalnog direktora ŽRS Dragana Savanovića, stručna komisija preduzeća obišla je osam remontera u Srbiji i na osnovu analize izabrane su kompanije iz Subotice i Smederevske Palanke.

- Sa 200 vagona nabavljenih iz Poljske i sa 245 rekonstruisanih i remontovanih vagona, te nabavkom novih 37 vagona, znatno ćemo povećati kapacitete i obnoviti naš kolski park - kazao je Savanović i dodao da to još nije dovoljno jer je potrebno oko hiljadu vagona za prevoz ruda, rasutih tereta i drveta.

Sredstva za realizaciju ovog projekta obezbijeđena su ugovorom o kreditu između Vlade Srbije i Vlade RS. Vlada Srbije odobrila je kreditna sredstva na period od 18 godina, uz grejs period od tri godine i kamatnu stopu od 1%.

- Uslov za dobijanje kredita bio je da posao moraju da obave kompanije iz Srbije, a naše radionice i nemaju dovoljno kapaciteta, s obzirom na to da oko 700 vagona u sljedećoj godini ide na remont. Remont nismo ni radili, a glavna popravka u našim radionicama bi trajala oko tri godine - rekao je Savanović.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.