Izvor: eKapija | Petak, 28.12.2012.| 10:23
Izdvojite članak Odštampajte vijest

"Western mining" iz Banjaluke dobilo koncesiju za istraživanje olova, cinka i bakra u Foči

Preduzeće "Western mining" Banjaluka dobilo je koncesiju za istraživanje olova, cinka, bakra i pratećih metala na istražnom prostoru "Čelebići", u opštini Foča, javljaju "Nezavisne novine".

Odluku je 27. decembra donijela Vlada RS na sjednici u Banjaluci uz stav da je pomenuto banjalučko preduzeće ispunilo i zadovoljilo sve kriterije utvrđene u javnom pozivu za dodjelu koncesija.

Vlada RS donijela je i rješenje o davanju saglasnosti na Aneks II Ugovora o koncesiji za korišćenje 80% kapaciteta izvorišta mineralne vode Veliki Crni Guber, opština Srebrenica, zaključenog između Ministarstva industrije, energetike i rudarstva i koncesionara "Argentum 09" Srebrenica.

Na toj sednici, Vlada RS je prihvatila i Informaciju o realizaciji Akcionih planova za provođenje Strategije podsticanja i razvoja stranih ulaganja u RS 2009-2012. godina i Strategije podsticanja izvoza 2009-2012. godina.

Data je i saglasnosti na Odluku o visini garantiranih otkupnih cijena i premija za električnu energiju proizvedenu iz obnovljivih izvora i u efikasnoj kogeneraciji, saopćeno je iz entitetske vlade.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.