NavMenu

Na donatorskoj večeri u Banjaluci prikupljeno 700.000 KM - Poznate ličnosti podržale akciju predsjednika Dodika

Izvor: eKapija Četvrtak, 27.12.2012. 13:58
Komentari
Podeli

Milorad DodikMilorad Dodik

U Administrativnom centru Vlade RS u Banjaluci sinoć (26. decembar 2012.) je održana donatorska večer "S ljubavlju hrabrim srcima", sa koje će sva prikupljena sredstva biti iskorištena za kupovinu insulinskih pumpi, neophodnih za 300 djece u RS oboljele od dijabetesa melitusa - tipa jedan, prenose Nezavisne.

Inicijator i domaćin, kao i organizator ove vrste skupa, već treću godinu za redom je predsjednik RS Milorad Dodik, koji je brojne političke, privredne i estradne ugledne ličnosti, pozvao da "svi zajednički pomognu u sretnijem odrastanju ove djece".

Donatorskoj večeri odazvali su se i vladika zvorničko- tuzlanski Vasilije Kačavenda, premijer RS Aleksandar Džombić, potpredsjednici RS Emil Vlajki i Enes Suljkanović, direktor TC Jahorina Branko Koroman, a prisutnima se pridružio i sin predsjednika RS-a, Igor Dodik.

U manje od sat vremena, humanitarni broj 1432 pozvalo je gotovo 52.298 građana RS-a. Obraćajući se prisutnima, Romana Panić jedna od javnih ličnosti koja je podržala djecu, kazala je, da je 22 godine dijabetičar, te da je po prvi put odlučila da to podijeli sa javnošću, kako bi demistifikovala bolest među oboljelima.

- Cijeli život pokušavam da pomognem nekome, to je moje životno opredjeljenje, pa tako i večeras, kazao je Zdravko Čolić, u pauzi telefoniranja sa građanima koji su pozivali 1432, broj na koji im se između ostalih javnih ličnosti, javljao i popularni pjevač.

Humanitarnoj večeri odazvali su se i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, srbijanski voditelj Ivan Ivanović, bh. novinar i urednik "Teleringa" Mato Đaković, vladika zahumsko- herecegovački Grigorije, direktorica Elektroprivrede RS Branislava Milekić....

- Drago mi je da sam večeras ovdje. Nadam se da ćemo svi zajedno doprinjeti, da sva naša bolesna djeca, jednoga dana, ovako govore, kao što je Romana, kazao je Đaković, u pauzi telefonskog razgovora s građanima.

On je naveo i da je ova večer potvrda humanog odnosa prema najranjivijima u društvu.

Humanitarnoj večeri odazvali su se brojni politički i privredni zvaničnici, među kojima je akademik Rajko Kuzmanović, svi ministri u Vladi RS, reditelj Emir Kusturica, sportista Savo Milošević, a podršku djeci dali su i Zdravko Čolić, Aleksandra Radović, Romana Panić, grupe "Regina" i "Miligram", sportisti Vladimir Vujasinović i Vanja Udovičić....


U samo dva sata donatorske večere, 66.000 građana RS-a pozvalo je humanitarni broj 1432 i sva sredstva koja su ostvarena ovim pozivima biće uplaćena na žiro-račun Udruženja "Odrasli za djecu RS", na broj 555-007-01216523-22 koji je otvoren u Novoj banci Banjaluka.

Od otvaranja ovog računa, do sinoć, uplaćeno je 700.000 KM

No, ni to nije konačna i ciljana cifra, te je organizator predsjednik RS-a Milorad Dodik, pozvao sve humaniste da i dalje pozivaju 1432 i daju svoj prilog i podršku najmlađim bolesnicima u RS.

Sva sredstva koja su ostvarena na donatorskoj večeri ili su donirana mimo ove svečanosti, idu za kupovinu insulinskih pumpica za 300 oboljele djece od dijabetesa melitusa - tipa jedan. Ugradnja ovih pumpica, omogućava bolju kontrolu bolesti oboljelima i njihovim porodicama, te i do 10 puta manje uboda za bolesne.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.