Izvor: eKapija | Srijeda, 19.12.2012.| 12:53
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Miro Krnjajić dobitnik zlatne i srebrne medalje na Međunarodnom takmičenju vina i žestokih alkoholnih pića "Teravino" u Jerusalimu

Miro Krnjajić je proizvođač autohtonog srpskog pića rakije iz Kozarske Dubice, koga je Ministarstvo trgovine i turizma finansijski pomoglo oko učestvovanja rakija "Hajduk Pecija" na prestižnom Međunarodnom takmičenju vina i žestokih alkoholnih pića "Teravino" u Jerusalimu.

Tamo je njegova rakija viljamovka osvojila zlatnu medalju, a srebrnom medaljom okitila se šljivovica. Na takmičenju je, inače, bilo 600 proizvoda iz 21 države, a ovo je prvi put da na takmičenju u Izraelu učestvuje proizvođač iz Republike Srpske.

Akcionim planom Strategije razvoja trgovine do 2015.godine predviđeni su različiti vidovi podrške domaćim proizvođačima. Pored učestvovanja u projektu Privredne Komore Republike Srpske "Naše je bolje", Ministarstvo trgovine i turizma izrađuje i časopis "Najbolje iz Srpske" u kome će predstaviti sve značajne proizvođače alkoholnih i bezalkoholnih pića pa je i podrška Miri Krnjajiću proizvođaču nagrađenih rakija, dobar vid podške domaćoj proizvodnji.

"Uspjeh domaćih proizvoda na svjetskim ili evropskim takmičenjima omogućava lakši ulazak naših proizvoda na strana tržišta pa se tako rakije "Hajduk Pecije" uskoro mogu naći u izraelskim restoranima i hotelima", rekao je Miro Krnjajić.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.