NavMenu

Autoput Prnjavor - Doboj "raste", realizuju se zemljani i drugi pripremni radovi bez zimske pauze

Izvor: eKapija Nedjelja, 16.12.2012. 11:38
Komentari
Podeli

I pored hladnog vrijemena, u toku su zemljani radovi na autoputu Prnjavor – Doboj, kao i regulacija toka rječice Foče. Izgradnja mosta preko rijeke Bosne, dužine 500 metara, kako navode Nezavisne novine, sačekaće ljepše vrijeme. Zato će se sada raditi na čišćenju terena i pripremi trase za izgradnju pripadajućih objekata, jer će tu biti izgrađeno, na trasi od 2.5 kmx 50m, koja se sada "napada" - 5 objekata, 2 nadvožnjaka, 2 manja mosta i pomenuti most na rijeci Bosni, koji će se graditi godinu dana.

Privode se kraju i pripremni radove na lokaciuji budućeg Centra za održavanje i kontrolu prometa, gdje će se locirati i baza za mehanizaciju koja će poslužiti i za gradnju dijela koridora Vc.

Konzorcijum koji izvodi radove čini "Granit" iz Skoplja i domaći "Integral inženjering", koji su pobjedili na tender sa cijenom od 180 mil EUR.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.