Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 10.12.2012.| 16:54
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Najavljeni višemilionski prihodi preduzeća "Orao" u 2013.godini

Preduzeće "Orao" iz Bijeljine u 2013. godini očekuje znatno bolje poslovne rezultate kroz brojne ugovore sa partnerima iz Evrope, Azije i Afrike.

Milan Prica, direktor "Orla" je ukazao da je bivši vojni vazduhoplovni zavod kroz višemilionska ulaganja u 2012.godini podigao tehničko-tehnološki i proizvodni nivo iznad prijeratnog, stacioniranog u Rajlovcu, a strategija je preusmjeravanja i na civilni program.

Preduzeće se bavi remontom avio-motora i gasnih turbina, blisko sarađuje sa "Jat tehnikom" i ZTZ Hravstaka, a na crnogorskom i makedonskom tržištu je aktivno u oblasti industrijske metrologije.

Kreditnom podrškom Investiciono-razvojne banke RS od 3,7 miliona KM izgrađen je pogon galvanizacije, kada su kupljene tri specijalne mašine iz Nemačke, a vlastitim sredstvima se grade ispitna stanicu za avio-motore vajper, po licenci kompanije "Rolls-Royce", koja će bitirealizovana u januaru 2013.godine.

O novimposlovima se pregovora sa partnerima iz Srbije, Indije, Italije, Libije i drugih zemalja, dio poslova je već ugovoren, pa se očekuju višemilionski prihodi u 2013.godini.

Trenutno je na "čekanju" strateška saradnja sa francuskom kompanijom "Ventana Aerospace" koja je ranije bila zainteresovana za privatizaciju "Orla".

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.