NavMenu

Cinema City najavljuje "Ubij ih nježno" i "Smrt čovjeka na Balkanu"

Izvor: eKapija Srijeda, 05.12.2012. 09:29
Komentari
Podeli

U prošloj sedmici posjetioci Cinema City-a su mogli uživati u izvrsnom filmskom ostvarnju Argo koji donosi istinitu i uzbudljivu priču o agentu CIA-e. Dok su najmlađi posjetitelji mogli uživati u gledanju filma Pet legendi (Raise of the Guardians) u 3 D-u.

U novoj filmskoj sedmici od 06. decembra u Cinema City pogledajte film Ubij ih nježno (Killing Them Softly). Glavna ulogu u filmu koju je svoju Svjetsku premijeru imao u takmičarskom programu Cannes Film Festivala pripala Bradu Pittu, a pridružuju mu se legenda akcije poput Ray Liotte i Jamesa Gandolfinija. Priča je smještena u New Orleans, a prati Jackie Cogana , profesionalnog utjerivača dugova, dok istražuje pljačku koja se dogodila za vrijeme pokeraške igre s visokim ulozima u organizaciji mafije.

Autori filmskih hitova Intouchables i Heartbreaker na velika platna donose neodoljivu romantičnu komediju Savršeni plan (Fly Me To The Moon). Diane Kruger lijepa, mlada žena zaljubljena je u svog dečka s kojim uskoro ide pred oltar. Sreći ne bi bilo kraja da svim ženama u njenoj obitelji nije propao prvi brak, baš svim ženam. Diane ne želi riskirati, pa se upušta u neobičnu avantur.

A za one koji su više zainteresirani za crni humor, možete pogledati film Miroslava Momčilovića, Smrt čovjeka na Balkanu. Povod za tragikomični razvoj događaja u filmu je samoubistvo usamljenog kompozitora pred web kamerom svog računara.

Privučeni zvukom pucnja u stan dolaze njegove komšije, koje provode vrijeme u stanu, čekujući da stignu hitna pomoć i policija. Evociraju uspomene na pokojnika, sažaljevaju ga, dižu u nebesa njegovu muziku, iako sve vrijeme ne mogu da se sjete njegovog imena. Događaji poprimaju drugi tok nakon što shvate da je kamera na računaru uključena i da ih sve vrijeme snima.

U susret Djeda Mrazu, Cinema City je ove godine pripremio Novogodišnju filmsku priču uz dodjelu paketića te obogatio svoju ponudu kako bi najmlađi posjetitelji mogli uistinu uživati u novogodišnjoj atmosferi!

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.