Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 03.12.2012.| 15:01
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Bardača dobija sportske terene

(Foto: b)

U Bardači je u toku realizacija projekta koji se finansira sredstvima Omladinske banke a obuhvata izgradnju novih terena za fudbal i odbojku i postavljanje koševa. Postavljene su konstrukcije za koševe, stigli su golovi i odbojkaška mreža i očekuje se da projekat bude završen narednih dana.

U projekat je do sada uloženo oko 12.200 konvertibilnih maraka, od čega vrijednost zemljišta koje je ustupila Mjesna zajednica Bardača iznosi 10 hiljada maraka a 1954 marke je donirala Omladinska banka, koju finansiraju opština Srbac i Fondacija "Mozaik" iz Sarajeva. Ostatak sredstava je obezbjeđen od strane sponzora i drugih donatora, među kojima se ističu preduzeće "Agroimpeks" iz Bardače i "Brazda produkt" iz Srpca.

Projekat je kandidovala grupa mladih iz Bardače a među najvećim aktivistima se posebno ističu Želimir Urić, Aleksandar Maksimović, Daliborka Lipovac, Dejan Babić i drugi.

"Ljudi iz našeg kraja jako vole sport i rekreaciju i ovi tereni su nešto što nam je falilo. Naš cilj je da se ovdje okuplja omladina, ali i stanovništvo svih uzrasta", kaže aktivista Aleksandar Maksimović.

Ove godine je za 10 projekata Omladinske banke odobreno 47,5 hiljada konvertibilnih maraka, od čega je putem opštine Srbac i Fondacije "Mozaik" izdvojeno 18.600, dok je od strane donatora obezbijeđeno 28.920 KM.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.