Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 21.08.2006.| 15:35
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Večeras na Sarajevo Film festivalu filmovi "Nafaka" i "Pakao"

U ponedjeljak, 21. avgusta 2006. godine, četvrti dan 12. Sarajevo Film Festivala proteći će u znaku dvojice bosanskohercegovačkih režisera. Publika će tako imati priliku pogledati film "Nafaka" u režiji Jasmina Durakovića, kao i najnovije ostvarenje Oskarovca Danisa Tanovića, film "Pakao". Film "Nafaka" je priča o nekolicini Sarajlija koji, svako na svoj način, proživljavaju ratno i post-ratno vrijeme, ali i posveta svim preživjelim građanima napaćenog i opsjednutog grada.

Sarajevska publika će film "Nafaka" moći pogledati 21. avgusta 2006. godine u Narodnom pozorištu u 19:30 sati. Drugi film koji sarajevska publika sa nestrpljenjem očekuje, "Pakao" Danisa Tanovića, bit će prikazan u Otvorenom kinu Heineken sa početkom u 20:30 sati.

Na večerašnjem After party-ju, Jack Daniel's party promocija filma "Nafaka", koncert grupe "Zabranjeno Pušenje", Halida Bešlića i Lucije Šerbedžije. Koncert će biti održan u Međunarodnom centaru za djecu i mlade Novo Sarajevo – Kemala Kapetanovića 17, gdje je organizovan after party za učesnike i goste 12. SFF.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.