NavMenu

Uspješno održana konferencija ALEM Sistem Security day

Izvor: eKapija Petak, 23.11.2012. 14:48
Komentari
Podeli

Konferencija "ALEM Sistem Security day" uspješno je održana 20. novembra 2012. godine u Hotelu Blanca na Vlašiću. Kompanija ALEM Sistem je uz potporu svojih partnera IBM i Megatrend d.o.o. pokazala nove mogučnosti i sigurnosna rješenja za sigurnost IT sistema.

Važno je napomenuti da su predstavljena rješena jedne od svjetskih vodećih IT kompanija - IBM, primjenjiva na BiH tržištu i prilagođena zahtjevima i potrebama BH klijenata. Interesovanje BH IT profesionalaca za ovu tematiku pokazaju da IT industrija u Bosni i Hercegovini ne zaostaje za svjetskim trendovima .

Poseban značaj konferencije ogleda se i u prisustvu vodećih IBM stručnjaka iz regiona, a posebno u prisustvu Jana Bojtosa, Security Channel Managera za Centralno Istočnu Evropu ispred IBM-a, koji je govorio o novostima na području IT sigurnosti u današnje vrijeme.

Zadovoljstvo nam je naglasiti da je na ovoj konferenciji uspješno održana Twitter radionica, gdje su svi učesnici konferencije imali pravo učestvovati u radionici na temu sigurnost IT sistema. Radionica je novi vid povezivanja znanja ljudi oko zajedničkih problema. Ovakav vid radionica je nešto sasvim novo, i do sada ovakve radionice nisu održavane na području Bosne i Hercegovine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.