NavMenu

U Sarajevu predstavljen "golf" sedme generacije

Izvor: eKapija Srijeda, 21.11.2012. 12:51
Komentari
Podeli

Kompanija ASA Auto, zastupnik Volkswagena za bh. tržište, upriličila je danas u Sarajevu prezentaciju modela "golf" sedme generacije.

Na prezentaciji je istaknuto da novi model, čija prodaja u Bosni i Hercegovini počinje 1. decembra, donosi brojne inovacije, prvenstveno, novu platformu i efikasnije motore.

Početni benzinski motor u ponudi "golfa 7" je 1.2 TSI, koji razvija 85 KS s kombiniranom potrošnjom od 4,9 l/100km, te 1.4 TSI, koji razvija 140 KS u kombinaciji sa sistemom aktivnog menadžmenta cilindara i potrošnjom od 5,3l/100km.

Ponudu dizelskih motora čine 1.6 TDI, koji razvija 105 KS s kombiniranom potrošnjom od 3,8 l/100km, i 2.0, koji razvija 150 KS s kombiniranom potrošnjom od 4,1 l/100km.

Dodatno je unaprijeđena i sigurnost uvođenjem naprednih sistema koji su ranije bili rezervirani isključivo za automobile više klase, kao što su detekcija umora vozača, kočnica za sprječavanje lančanog sudara i automatska regulacija rastojanja.

Sportska elegancija karakterizira dizajn eksterijera, kao i eneterijera, u kojem su uptrijebljeni materijali visokog kvaliteta uz, za Volkswagen, tradicionalno "pedantnu" završnu obradu.

Direktor ASA Auta Senad Olovčić istakao je da, i pored pada prodaje novih automobila u BiH, od novog "golfa" očekuju puno, a to je prodaja 500 komada godišnje. I mada je već u seriji sveobuhvatno opremljeniji, sa snažnim a štedljivim motorima, novi Golf nije skuplji od svog prethodnika.

Kao poseban kuriozitet naglašeno je da se presvlake sjedišta za "golf" sedme generacije proizvode u Preventovim pogonima u Goraždu i Visokom.

Inače, svi zainteresirani istinski su uživali u dobroj zabavi, u vizuelnom dojmu ove ikone stila, njenim brojnim varijantama opreme, bojama, motorima, tehničkim inovacijama i posebnim dodacima, te imali jedinstvenu priliku uvjeriti se u nebrojene atribute Volkswagenovog najprodavanijeg automobila.

Paralelno s uvođenjem na tržište, novi Golf kreće na turneju pod BiH pod sloganom "Golf pokreće BiH! A tebe?". Od 27. novembra do 27. decembra bestseller će posjetiti 9 gradova i predstaviti se javnosti.

Svi Volkswagenovi partneri širom BiH organizirat će specijalne premijerne evente i testne vožnje za maestralnu generaciju Volkswagenovog bestsellera, koji je od svog rođenja 1974. do danas prodat u 29 miliona primjeraka.

eKapija.ba/FENA

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.